Dnešné ostro sledované konfrontácie aj s možnou slovenskou stopou

NETKY.SK • 25 Február 2020, 19:54 • 2 min
Dnešné ostro sledované konfrontácie aj s možnou slovenskou stopou

Už o niekoľko chvíľ sa bude pokračovať zápolenie v úvodných stretnutiach futbalovej Ligy majstrov. Chelsea privíta doma nemeckého majstra Bayern, zatiaľ čo diváci v Neapole sa môžu tešiť na konfrontáciu SSC proti Barcelone.

slovakia

left justify in out

Konfrontácia víťazov z 2012 a 2013

Na londýnskom štadióne Stamford Bridge to bude repríza finále z ročníka 2011/2012, v ktorom "The Blues" získali doteraz jedinú ušatú trofej pre víťaza Ligy majstrov. V mníchovskom finále vtedy hral aj súčasný kouč Chelsea Frank Lampard. Na strane bundesligistu sú pamätníkmi tohto súboja stále aktívni hráči Manuel Neuer, Jérome Boateng a Thomas Müller. Tí zdvihli ušatú trofej rok na to.

 

img

 

Hviezda Bayernu sa do Anglicka tešila
Bayern v uplynulej sezóne skončil v LM už v osemfinále na štíte iného anglického zástupcu - neskoršieho víťaza FC Liverpool (0:0 vonku, 1:3 doma). Tentoraz si však na Säbener Strasse nepripúšťajú taký skorý koniec. "Zažil som v LM mnoho skvelých európskych štadiónov, ale ešte nikdy som nehral na Stamford Bridge, preto sa na tento zápas veľmi teším. Chelsea má kvalitný tím plný mladých a talentovaných hráčov. Momentálne to však nie je najlepšie mužstvo v Európe a nemusíme sa jej báť," povedal Thomas Müller, útošník Bayernu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Thomas Müller (@esmuellert),

 

Súboj o Európsky superpohár 

Ešte väčší dôvod na opatrnosť musia mať Londýnčania. Tí pri ostatných troch účastiach v osemfinále LM ani raz nepostúpili medzi osmičku najlepších. Naposledy prešli úvodným kolom vyraďovacej fázy ešte v edícii 2013/2014, keď im v semifinále vystavilo stopku Atlético Madrid. Chelsea a Bayern na seba natrafili aj v dueli o Európsky superpohár 2013, v pražskom Edene vtedy po rozstrele "z bieleho bodu" triumfoval Bayern. 

 

img

 

Slovenské zastúpenie
Druhý utorňajší zápas na štadióne San Paolo v Neapole môže byť aj so "slovenskou stopou", keďže na súpiske domáceho kormidelníka Gennara Gattusa figuruje Slovák Stanislav Lobotka.

 

 

Taliansky a španielsky gigant

"Partenopei" však stoja pred nesmierne ťažkou misiou v podobe aktuálneho španielskeho šampióna a od soboty aj staronového lídra La Ligy 2019/2020 FC Barcelona. Tím trénera Quiqueho Setiéna, zdá sa, prekonal nedávnu krízu a na vystúpenie pod Vezuvom sa naladil vysokým triumfom 5:0 nad Eibarom so štvorgólovým predstavením argentínskeho kapitána Lionela Messiho.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Barcelona (@fcbarcelona),

 

Proti Talianom to bude ťažké 
Barcelona vo vyraďovačke LM v ostatných dvoch konfrontáciách s talianskymi protivníkmi zakaždým vypadla, keď vo štvrťfinále ročníka 2017/2018 nestačila na AS Rím a sezónu predtým sa v rovnakej fáze musela skloniť pred Juventusom Turín. Na druhej strane, tím z Camp Nou už niekoľko rokov po sebe nechýba v osudí pri štvrťfinálovom žrebe. Dosiaľ naposledy tento klub neprenikol z osemfinále ešte v edícii 2006/2007, keď bol nad jeho sily anglický FC Liverpool.

 

img


Neapolčania ešte v piatok vyhrali v dueli Serie A v Brescii (2:1) a po nevydarenom začiatku sezóny sa v tabuľke šplhajú vyššie. Duely v Londýne a Neapole majú výkop o 21.00 h SEČ, odvety sú na programe v stredu 18. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies