Verstappen ovládol aj druhé preteky v rakúsku, Hamilton výrazne zaostal

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 08:34 • 2 min
Verstappen ovládol aj druhé preteky v rakúsku, Hamilton výrazne zaostal

SPIELBERG- Holandský pretekár Max Verstappen si pripísal svoje tretie víťazstvo v rade, na rakúskom Spielbergu vyhral rozdielom triedy. Hviezdou víkendu bol Lando Norris, ktorý obsadil tretie miesto.

slovakia

left justify in out

Verstappen nedal svojim konkurentom žiadnu šancu 

Pilot Red Bullu vyštartoval do pretekov z prvej pozície, po jeho boku stál mladý Angličan Lando Norris, ktorý milo prekvapil v sobotňajšej kvalifikácii. Z tretieho miesta odštartoval Verstappenov kolega Sergio Pérez a až za ním sa kvalifikovali piloti Mercedesu

 

Max nemal najlepší štart ale dokázal si svoju pozíciu udržať a preteky vyhral spôsobom štart - ciel. O zábavu sa staral Lando, ktorý odolával nátlaku Hamiltona. Hamilton sa nakoniec dokázal dostať pred svôjho krajana a po ich súboji cez rádiovú vysielačku vyzdvihol výkon jazdca Mclarenu.

 

"Lando, aký skvelý pilot". Hamilton si v polke pretekov poškodil ľavú zadnú časť monopostu a ku koncu pretekov výrazne strácal, jeho tímový kolega Valtteri Bottas sa dostal pred neho a obsadil druhú priečku. Pódium uzavrel po skvelom výkone Norris a 7-násobný majster sveta sa musel uspokojiť len so štvrtou pozíciou. 

 

 

Red Bull získal štvrté víťazstvo v rade, Mercedes naďalej nestačí 

Od Pérezovho víťazstva v Baku, začala jasná dominancia Red Bullu. Dokonca aj na trati vo francúzsku, ktorá mala jasne sedieť Mercedesu si víťazstvo pripísal Verstappen.

 

Ešte viac sa to potvrdilo na domácom Red Bull ringu, kde Mercedes jednoducho nemal rýchlosť. Hamilton stráca na Verstappena 32 bodov a vyzerá to tak, že prvýkrát od roku 2013 nemá Mercedes najrýchlejší monopost.

 

Ďalšie preteky nás čakajú o 14 dní na anglickom Silverstone, kde má Hamilton najviac víťazstiev a je to pre neho domáce podujatie, takže môžeme očakávať snahu o odvetu po nevydarných víkendoch v rakúsku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies