O víťazovi Superpohára prvýkrát v histórii rozhodne čisto anglická konfrontácia

NETKY.SK • 13 August 2019, 12:34 • 2 min
O víťazovi Superpohára prvýkrát v histórii rozhodne čisto anglická konfrontácia

ISTANBUL - V súboji o európsky futbalový Superpohár sa tohto roku stretnú v tureckom Istanbule mužstvá z anglickej Premiere League FC Liverpool a Chelsea FC. Každoročne v tomto prestížnom zápase bojujú proti sebe aktuálny víťaz Ligy majstrov a Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou je, že už pred obidvoma finálovými zápasmi sa vedelo, že obe trofeje poputuju do Anglicka. Liverpool bojoval o európsky trón proti Tottenhamu Hotspur a Chelsea vyzvala o trofej Európskej ligy rivala Arsenal. Anglicko suverénne ovládlo euróspku scénu. 

 

Po roku uvidia fanúšikovia opäť súboj mužstiev z jednej krajiny. Po španielskej konfrontácii to bude premiérovo v histórii anglická. Zároveň to bude najvýznamnejší futbalový duel, ktorý z pozície hlavného rozhodcu povedie žena. Bude ňou Francúzka Stéphanie Frappartová. 

 

 

Pre Liverpool to bude veľký návrat na miesto činu. Práve v Istanbule odohral jeden z najpamätnejších duelov vo futbalovej histórii, keď vo finále Ligy majstrov zmazal trojgólový náskok AC Miláno a triumfoval po jedenástkovom rozstrele. To mu zaistil zatiaľ poslednú účasť v Superpohári, v ktorom zdolal CSKA Moskva 3:1 po predĺžení. Celkovo majú "The Reds" na svojom konte tri prvenstvá.

 

 

Hráči Chelsea nastúpili v európskom Superpohári naposledy v roku 2013. V Prahe vtedy nestačili na úradujúceho šampióna LM Bayern Mníchov v jedenástkovom rozstrele. "The Blues" triumfovali v súťaži raz, v roku 1998 ako víťaz PVP zdolali v Monaku Real Madrid 1:0.

 

 

Liverpool v prvom zápase sezóny nestačil v Community Shield na Manchester City, keď s ním prehral v penaltovom rozstrele, no v 1. kole Premier League suverénnym spôsobom zdolal nováčika z Norwichu 4:1. Viac ako forma trápi "červených" čerstvé zranenie lýtka brankára Alissona Beckera. Do brány sa namiesto neho postaví Španiel Adrian. Tréner Jürgen Klopp napriek tomu hovorí jednoznačne o zisku trofeje. "Budujeme v tíme víťaznú mentalitu. Musíme byť nenásytní. Je to veľmi dôležité. Nemám pochybnosti o tom, že môžeme získať trofej. Musíme to dokázať," povedal podľa UEFA.com.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gws Allsion #allisonbecker

Príspevok, ktorý zdieľa Kakha Fc (@kakhafc.makassar),

 

Londýnčania pod novým trénerom Frankom Lampardom narazili v úvodnom kole Premier League na silného súpera. Omladenému Manchestru United podľahli nečakane hladko 0:4. "Vieme, že môžeme hrať lepšie. Musíme sa s týmto vyrovnať a ísť ďalej. Máme pred sebou trofej, ktorú môžeme získať. Musíme byť pripravení zabojovať o ňu," povedal Lampard po nedeľňajšej prehre.

 

 

Zápas o európsky Superpohár sa začne o 21.00 na štadióne Besiktasu Istanbul Vodafone Park.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies