Dnes v Bratislave zasadia Strom Olgy Havlovej k jej nedožitým 90. narodeninám

NETKY.SK • 8 December 2023, 07:14 • 2 min
Dnes v Bratislave zasadia Strom Olgy Havlovej k jej nedožitým 90. narodeninám

Zasadenie posledného, deväťdesiateho Stromu Olgy Havlovej sa konalo 10. novembra v Jelenej priekope na Pražskom hrade s prezidentom ČR Petrom Pavlom a prvou dámou Evou Pavlovou. V Bratislave ide o šiesty Strom Olgy Havlovej za hranicami Českej republiky a zároveň prvý strom v zahraniční vysadený na počesť pani Olgy v roku 2023.

slovakia

left justify in out

Dnes v piatok 8. decembra 2023 bude v Bratislave zasadený Strom Olgy Havlovej k nedožitým 90. narodeninám. Slávnostný akt sa uskutoční v v Parku M. Čulena za účasti Norberta Kurilla, poradcu prezidentky SR pre životné prostredie, energetiku, zmenu klímy a podnikateľské prostredie.

K účastníkom akcie prehovorí aj člen správnej rady nadácie Olgy Havlovej Ivan Gabal, riaditeľka Monika Granja, predstavitelia Hlavného mesta SR Bratislava a Nadácia Ekopolis. Na Olgu Havlovú zaspomína PhDr. Jolana Kusá. Strom bude vysadený v Parku M. Čulena (na rohu Námestia Slobody a križovatky Štefanovičovej a Žilinskej ulice).

Pred piatimi rokmi v roku nedožitých 85. narodenín zakladateľky nadáciej bolo vysadených po celej Českej republike 85 stromov Olgy Havlovej a päť stromov zasadili priatelia nadácie v zahraničí. Nadácia vo výročnom roku 2023 nadviazala výsadbou ďalších piatich stromov Olgy Havlovej a odhalením pamätnej dosky.




Na mieste stretnutia pri novo vysadenom strome sa jeho účastníci dozvedia podrobnejšie informácie o činnosti nadácie a tiež o mimoriadnej zbierke Darček pre Olgu, ktorej cieľom je vybrať v roku nedožitých 90. narodenín pani Olgy symbolických 900 000 českých korún na pomoc znevýhodneným ľuďom.

"Úspešné dosiahnutie cieľovej sumy a následné rozdelenie medzi potrebných by pre ňu bolo tým najlepším narodeninovým darčekom," dodáva správa na www.olgahavlova.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Zo slávnostného zasadenie Stromu Olgy Havlovej. (www.vdv.cz)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies