Na Železnej studničke v Bratislave bola ukončená rekonštrukcia cesty aj chodníkov

NETKY.SK • 26 November 2020, 9:55 • 2 min
Na Železnej studničke v Bratislave bola ukončená rekonštrukcia cesty aj chodníkov

BRATISLAVA - Jedna z najväčších prírodných lokalít v Bratislave dostala od mesta darček v podobe obnovenia infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Miesto pre šport aj prechádzky 

"Na Ceste mládeže, v úseku od Snežienky po konečnú autobusu č. 43, Sanatórium, sme kompletne opravili cestu a chodníky, ktoré tisícky Bratislavčanov pravidelne využívajú najmä na športovanie a prechádzky," informuje mesto na sociálnej sieti a dodáva, že po ceste v tomto úseku jazdí MHD, pre osobné automobily tu však platí zákaz vjazdu.

 

 

"Úsek bol už dlhší čas degradovaný, s výmoľmi a zničenými obrubníkmi, čo výrazne znižovalo komfort ale aj bezpečnosť pre cyklistov a chodcov," doplnilo mesto.

 

Cyklotrasa s novým povrchom 
Najväčšiu zmenu podľa mesta pocítia cyklisti, nakoľko ide o najviac frekventovanú cyklotrasu v lesoparku Železná studnička – Biely kríž. "Z opravených chodníkov budú mať radosť peší návštevníci aj bežci," podotklo mesto.

 

img

 

Kompletná oprava zahŕňa 3 760 m² cestnej komunikácie a 2 178 m² chodníkov. "Pripravuje sa aj komplexná oprava ďalšej časti promenády, a to v úseku od kontajnerového bufetu po Snežienku," uzavrel magistrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona