Dnes pochovajú Muhammada Aliho: Bude mať náhrobok v moslimskom duchu s troma písmenami - Ali

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 15:16 • 2 min
Dnes pochovajú Muhammada Aliho: Bude mať náhrobok v moslimskom duchu s troma písmenami - Ali

LOUISVILLE - Tri písmená budú vytesané na jednoduchom kameni nad hrobom jedného z najslávnejších boxerov všetkých čias. Muhammad Ali si v súlade s moslimskou tradíciou želal, aby na náhrobku nebolo nič iné ako jeho meno - Ali. Prezradil to hovorca trúchliacej rodiny Bob Gunnell.

slovakia

left justify in out

Cassius Marcellus Clay, ako znelo jeho občianskej meno pred konvertovaním na islam, zomrel v noci na sobotu 4. júna vo veku 74 rokov v nemocnici vo Phoenixe. Bol viacnásobným šampiónom v ťažkej váhe a olympijským víťazom. Kariéru ukončil v roku 1981 a už o rok neskôr sa uňho prejavili symptómy Parkinsonovej choroby. Svoj pohreb začal plánovať pred desiatimi rokmi, za miesto posledného odpočinku si vybral cintorín Cave Hill v rodnom Louisville, ktorý patrí medzi národné historické pamiatky a pochovaný je na ňom napríklad zakladateľ siete rýchleho občerstvenia Kentucky Fried Chicken Harland Sanders.

 

Pohrebný obrad sa uskutoční v piatok v KFC Yum! Center a rakvu s telom velikána ringu bude niesť aj ďalší americký exmajster sveta Mike Tyson, ktorý podľa Gunnella napokon stihne priletieť včas a súhlasil napriek tomu, že mal obavy, či svoju rolu emocionálne zvládne. Okrem neho odprevadia Aliho napríklad aj herec Will Smith či britský bývalý šampión Lennox Lewis. Ceremoniál sa začne profesiou, počas ktorej rakva prejde okolo Aliho rodného domu či múzea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies