Dnes padne verdikt: Rusi dostanú správu Schmidovej komisie 20 minút pred jej prezentáciou

NETKY.SK • 5 December 2017, 15:06 • 2 min
Dnes padne verdikt: Rusi dostanú správu Schmidovej komisie 20 minút pred jej prezentáciou

LAUSANNE - Ruská delegácia na utorkovom zasadnutí výkonného výboru Medzinárodného olympijského výboru dostane k dispozícii správu predsedu komisie Samuela Schmida 20 minút pred jej prezentáciou.

slovakia

left justify in out

Tá zdokumentuje 15-mesačnú štúdiu komisie MOV o štátom riadenom dopingu v Rusku, ktorý viedol doteraz k diskvalifikácii 25 ruských športovcov zo zimných olympijských hier 2014 v Soči. 


Verdikt výkonného výboru MOV ohľadom (ne) účasti ruských športovcov na budúcoročných zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu zverejnia o 19.30 h na tlačovej konferencii za účasti prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Sebastiana Bacha, ktorý oznámi ortieľ.

 

Rozhodnutie má v rukách 14 členov exekutívy, pričom sa očakáva, že ruskí športovci budú môcť štartovať na hrách, ale iba pod neutrálnou vlajkou. V takomto prípade by však mohli na ZOH štartovať iba jednotlivci, nie kolektívy.

 

Rusi by tak nemohli postaviť tím hokejistov ani ďalších družstiev. Okrem správy Schmidovej komisie budú vychádzať aj zo zistení druhej, pod vedením Denisa Oswalda.

"Športovcov, ktorých mená figurujú na zozname moskovského antidopingového laboratória a disponuje nimi WADA, nepripustia na olympiádu. Na ňom sa nachádza údajne až niekoľko tísíc ruských športovcov," uviedol web.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies