Dnes na večeru pripravíme Tofu na čínsky spôsob
Suroviny pre 4 osoby:
400 g syra Tofu, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 PL sójovej omáčky, ½ KL mletého čierneho korenia, 1 KL drvenej rasce, 1 KL mletej červenej papriky, 1 PL cukru, ½ KL karí korenia, 2 PL oleja, 1 PL kečupu.
Príprava:
Tofu pokrájame na kocky , vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme korenia , papriku a drvenú rascu. Pokvapkáme olejom a necháme asi 20 minút odstáť. Na panvici zohrejeme 2 PL oleja pridáme kocky Tofu a smažíme 7-10 minút. Vyberieme ich na tanier. Vo výpeku speníme cibuľu a roztlačený cesnak, pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme syr a papriku pokrájame na pásiky. Ochutíme kečupom, kari korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10 – 15 minút. Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies