Dnes na večeru pripravíme ruský boršč
Suroviny pre 5 osôb:
40 dkg hovädzieho mäsa, 20 dkg červenej repy, 30 dkg bielej kapusty, 25 dkg zemiakov, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 1 malý rajčinový pretlak, maslo, ocot, kyslá smotana
Príprava:
Mäso očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme 1,5 l vody. Na miernej teplote uvaríme do mäkka (tak asi 1 hodinu). Mäso vyberieme a vývar precedíme. Kapustu nakrájame na hrubšie kúsky, koreňovú zeleninu a cibuľu na pásiky, zemiaky na kocky. Na panvici rozohrejeme maslo, vložíme zeleninu a opražíme. Vložíme ju do pripraveného vývaru, pridáme červenú repu nakrájanú na kocky, bobkový list, čierne korenie, 1 lyžicu octu, rajčinový pretlak, soľ a povaríme 20 minút. Hotový boršč ochutíme roztlačeným cesnakom, pridáme nakrájané mäso. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou, podávame s chlebom.
Čas prípravy: 2 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies