Dnes na večeru pripravíme zapekané zemiaky s tofu. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 250 g údeného tofu, sójovú omáčku, strúhanku, 1 kyslú smotanu, 2 vajcia, pažítku, 2 cibule, rascu, Príprava Zemia
Suroviny pre 4 osoby:
800 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 250 g údeného tofu, sójovú omáčku, strúhanku, 1 kyslú smotanu, 2 vajcia, pažítku, 2 cibule, rascu,
Príprava:
Zemiaky očistíme, pokrájame na hrubšie plátky a uvaríme v slanej vode. Zlejeme, ochutíme opraženou cibuľou a cesnakom, posypeme rascou. Tofu pokrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a primiešame k zemiakom. Zapekaciu misu potrieme olejom, vysypeme strúhankou a preložíme zemiaky. Zalejeme kyslou smotanou v ktorej sme rozmiešali vajcia a pažítku. Podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies