DK SFZ pozastavila Šturmovi výkon funkcie za výroky o mafii

NETKY.SK • 25 September 2015, 14:57 • 2 min
DK SFZ pozastavila Šturmovi výkon funkcie za výroky o mafii

BRATISLAVA - Tréner futbalistov fortunaligového nováčika MFK Zemplín Michalovce František Šturma má na základe rozhodnutia Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) dočasne pozastavený výkon funkcie. Informovala o tom v piatok úradná správa SFZ č. 13. Český kouč pyká za vyjadrenia po ligovom súboji 10. kola FL so Slovanom (1:2), po ktorom označil rozhodcov za mafiu.

slovakia

left justify in out

"DK SFZ začína disciplinárne konanie a na základe podnetu od Asociácie rozhodcov SFZ, Únie ligových klubov (ÚLK) a vlastných zistení žiada menovaného o podrobné písomné stanovisko a predloženie dôkazov k vyjadreniam po stretnutí desiateho kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava, a to do 30. septembra. Zároveň DK SFZ uložila Františkovi Šturmovi predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze výkonu funkcie trénera a styk s delegovanými osobami v majstrovských stretnutiach až do doriešenia disciplinárneho konania. Disciplinárna komisia predvoláva menovaného na svoje zasadnutie dňa 1. októbra 2015 o 16.00 h v sídle SFZ," uvádza sa v úradnej správe.

 

Na vyjadrenia kouča Michaloviec, ktorým v tabuľke patrí so siedmimi bodmi predposledná priečka, reagovala aj ÚLK prostredníctvom oficiálneho vyjadrenia výkonného riaditeľa Michala Mertinyáka: "Mrzia nás vyjadrenia trénera Františka Šturmu, ktoré vrhajú zlé svetlo na kvalitné stretnutie s dobrou diváckou kulisou. Výrokmi, ktoré boli nenáležité, poškodzuje meno ligového futbalu. Na hodnotenie výkonu arbitrov boli na zápase prítomné najkompetentnejšie osoby - predseda komisie rozhodcov Slovenského futbalového zväzu Marián Ružbarský, s ktorým veľmi intenzívne komunikujeme a spolupracujeme na zabezpečení čo najlepšej úrovne rozhodovania i delegát pozorovateľ rozhodcov Miroslav Jurašek. Tieto výroky bude určite riešiť disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu. Odmietame spájanie Fortuna ligy s mafiánskymi praktikami."

 

Michalovce v nedeľu v 11. kole FL ligy nastúpia na pôde druhej Žiliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies