Djokovič musí obhájiť titul v Pekingu, ak chce zostať jednotka

NETKY.SK • 23 September 2013, 14:37 • 2 min
Djokovič musí obhájiť titul v Pekingu, ak chce zostať jednotka

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič je momentálne jubilejný 100. týždeň vo svojej kariére na vrchole svetového rebríčka pre nasadzovanie vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Na svojej internetovej stránke to pripomenula Asociácia tenisových profesionálov. Zároveň dodala, že panovanie zverenca Mariána Vajdu sa možno čoskoro skončí.

Dvadsaťšesťročný Belehradčan Djokovič musí obhájiť titul na budúcotýždňovom turnaji ATP World Tour 500 China Open v Pekingu, inak ho na vrchole dlhodobého počítačového poradia vystrieda Rafael Nadal. Španiel vlani v tomto štádiu sezóny nehral pre problémy s ľavým kolenom, z čoho teraz môže renkingovo ťažiť. Už pri prehre v 1. kole by mal 11 010 bodov. Rival by aj pri opätovnom prieniku do finále v čínskej metropole mal "iba" 10 920 bodov. Ak sa líder tohtosezónneho hodnotenia "Race" Nadal prebojuje v Pekingu do finále, dostane sa na 11 160 bodov, v takom prípade by Djokovičovi nestačil ani opätovný zisk trofeje na to, aby k 7. októbru zostal na prvej pozícii. 

Poradie tenistov podľa počtu týždňov na vrchole svetového rebríčka ATP pre nasadzovanie vo dvojhre: 
Roger Federer (Švaj.) 302 
Pete Sampras (USA) 286 
Ivan Lendl (ČR) 270 
Jimmy Connors (USA) 268 
John McEnroe (USA) 170 
Björn Borg (Švéd.) 109 
Rafael Nadal (Šp.) 102 
Andre Agassi (USA) 101 
Novak Djokovič (Srb.) 100 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies