Diplomatickou štvrťou v Kábule otriasol výbuch

NETKY.SK • 22 August 2015, 14:58 • 2 min
Diplomatickou štvrťou v Kábule otriasol výbuch

KÁBUL - Diplomatickou štvrťou v afganskej metropole Kábul otriasla dnes silná explózia, po ktorej nasledovalo spustenie protipožiarnych alarmov.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na očitých svedkov o tom informovala agentúra Reuters.

 

Zatiaľ nie je známe, čo bolo príčinou výbuchu. Nie sú správy ani o jeho dôsledkoch, uviedol Reuters.

V afganskej metropole došlo v posledných týždňoch k viacerým útokom na cudzincov a vládne ciele, ktoré prehĺbili obavy v súvislosti s tým, či sú afganské sily schopné zaistiť bezpečnosť v krajine po odchode väčšiny zahraničných vojakov koncom roku 2014.

 

K zodpovednosti za väčšinu útokov sa prihlásilo fundamentalistické hnutie Taliban, ktoré zaútočilo napríklad 13. mája na hotel Park Palace, kde zahynulo vyše 12 ľudí, prevažne afganských civilistov, no tiež piatich cudzincov. O niekoľko dní neskôr výbuch bomby neďaleko kábulského letiska zabil britského občana a najmenej dvoch afganských civilistov.

 

Týždeň na to zahynulo najmenej päť Afgancov pri explózii bomby na parkovisku ministerstva spravodlivosti. Koncom mája afganské bezpečnostné sily zabili štyroch vzbúrencov fundamentalistického hnutia Taliban, ktorí ozbrojení útočnými puškami a granátometom zaútočili na penzión v diplomatickej štvrti afganskej metropoly Kábul.

 

Začiatkom augusta mesto zažilo sériu teroristických útokov, ktoré si vyžiadali najmenej 20 zranených a desiatky zranených. Terčom útokov boli afganskí kadeti a kábulské letisko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies