Diaľnicu z Rakúska do Maďarska uzavreli kvôli utečencom z oboch strán

NETKY.SK • 14 September 2015, 11:11 • 2 min
Diaľnicu z Rakúska do Maďarska uzavreli kvôli utečencom z oboch strán

NICKELSDORF/VIEDEŇ - Rakúska polícia dnes od 08.45 h uzavrela hraničný priechod Nickelsdorf na tzv. východnej diaľnici (A4) v smere jazdy do Maďarska, oznámila rakúska diaľničná spoločnosť Asfinag. V smere na Viedeň diaľnicu rovnako uzavreli na maďarskej strane hraníc.

slovakia

left justify in out

Uzavretie sa týka aj tzv. budapeštianskej cesty B10, vedúcej z Viedne do Nickelsdorfu, informuje agentúra APA. Dôvodom opatrení je rakúskymi úradmi očakávaný prílev utečencov.


Ako dlho bude toto opatrenie v platnosti, nemožno odhadnúť, Asfinag preto odporúča pre cesty do Maďarska obchádzku severnejšie cez hraničné priechody na diaľnici A6 pri Kittsee, cez Slovenskú republiku, alebo južne cez obec Deutschkreutz.


Asfinag súčasne vodičov v pohraničnej oblasti dôrazne vyzval na zvýšenú opatrnosť vzhľadom na možnosť, že po cestách kráčajú ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies