Desivé VIDEO S alkoholom v lete opatrne! Toto sa môže stať keď spadnete do vody

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 16:00 • 2 min
Desivé VIDEO S alkoholom v lete opatrne! Toto sa môže stať keď spadnete do vody

BRATISLAVA - Dáte si pri vode radi pár pohárikov? Buďte potom veľmi opatrní a radšej sa vyhnite skákaniu do vody. Počas horúcich dní si ľudia na uvoľnenie radi doprajú pivo alebo iný alkohol, no mali by si uvedomiť nebezpečenstvo, ktoré na nich číha pri vodných plochách.

slovakia

left justify in out

Nové video zobrazuje strašidelnú realitu toho, čo by sa mohlo stať, keby niekto spadol do hlbokej vody po niekoľkých alkoholických nápojoch. Video zverejnila britská pobrežná stráž, v snahe varovať ľudí pred nezodpovedným chovaním. Každý rok sa totiž za asistencie alkoholu utopia desiatky až stovky ľudí.

 

Väčšina z týchto obetí sú muži, ktorí v opitosti spadnú do mora, jazier, kanálov či riek. Väčšina ľudí v takýchto prípadoch aj napriek horúcemu počasiu umiera na podchladenie a to v priebehu jednej minúty.

 

"Keď spadnete do vody, rozhorúčené telo utrpí šok. Vaše dýchanie sa nekontrolovateľne zvýši, v dôsledku čoho sa vám do pľúc rýchlo dostane veľa vody,“ vysvetlil rozprávač vo videu. Opitý človek má navyše spomalené reflexy, motoriku a schopnosť racionálneho myslenia. Voda sa tak stane smrteľným väzením.

 

Pred tým ako rozhorúčený človek vojde do vody, mal by sa najskôr ovlažiť najmä na zátylku. Pri skákaní je teplotný rozdiel veľmi veľký a neprirodzený, na čo telo reaguje šokom.

 

Studená voda môže z rovnakých príčin spôsobiť aj srdcový infarkt. Vstupom do chladnej vody sa cievy zúžia a bránia prietoku krvi. V dôsledku toho, musí srdce pracovať viac, čím sa zvyšuje krvný tlak až môžu steny tepien prasknúť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies