Desiatky migrantov v Belgicku zaútočili na šesticu policajtov

NETKY.SK • 19 Január 2018, 18:46 • 2 min
Desiatky migrantov v Belgicku zaútočili na šesticu policajtov

BRUSEL - Asi 40 migrantov, niektorí ozbrojení palicami, zaútočilo v noci na piatok na parkovisku čerpacej stanice pri obci Grand-Bigard ležiacej neďaleko Bruselu na šesticu belgických policajtov v civile. Informovala o tom televízia RTBF s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nej policajti zasahovali v lokalite využívanej migrantmi na začiatok cesty smerom do Veľkej Británie proti asi tuctu občanov Eritrey, Etiópie a Sudánu, ktorých pristihli pri pokuse dostať sa do jedného z kamiónov. Migranti z miesta ušli, policajti pokračovali v prehľadávaní vozidla, aby sa presvedčili, že sa v jeho nákladnom priestore už nikto neukrýva. Vtedy na nich zaútočilo okolo 40 osôb.

 

Dvaja policajti, ktorí použili pri sebaobrane obušky a varovné výstrely, utrpeli ľahšie zranenia.

 

Muži zákona požiadali o vyslanie posíl, s pomocou ktorých zadržali 16 podozrivých.

 

Belgický minister vnútra Jan Jambon v reakcii na nočné udalosti na sociálnej sietí Twitter ubezpečil o tvrdom postupe polície i justície voči páchateľom útokov na vodičov kamiónov i policajtov, ako aj proti nelegálnemu prisťahovalectvu a pašovaniu ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies