Desaťtisíce ľudí prišli na 137. kotúľanie vajíčok na trávniku Bieleho domu

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 20:18 • 2 min
Desaťtisíce ľudí prišli na 137. kotúľanie vajíčok na trávniku Bieleho domu

WASHINGTON - Tradičné veľkonočné kotúľanie vajíčok prilákalo dnes vo Washingtone vyše 35.000 ľudí do záhrady Bieleho domu, kde deti súťažili, kto rýchlejšie dokotúľa vajíčko po trávniku drevenou lyžicou do cieľa.

slovakia

left justify in out

Výročná akcia sa dnes konala za krásneho počasia po 137. raz.

 

Americký prezident Barack Obama v sprievode prvej dámy, Michelle Obamovej, veľkonočného zajaca a svojich dvoch psov privítal návštevníkov a potom sledoval deti pri kotúľaní vajec, ktoré usporadúvajú v Bielom dome každý Veľkonočný pondelok.

 

Tradíciu založil v 70. rokoch 19. storočia vtedajší americký prezident Rutherford B Hayes.

Deti čakal bohatý sprievodný program, od športového vyžitia, cez ukážky varenia, po vystúpenie živého orchestra s pesničkami z animovaných filmov až po čítanie rozprávok.

 

Prezident Obama im čítal zo svojej obľúbenej knihy pre deti od Maurica Sendaka Tam, kde žijú divé zvery a moderátorka detského televízneho programu Genevieve Goingsová klasickú rozprávku Dr. Seussa: Green Eggs and Ham (Zelené vajcia so šunkou).

 

Dnešná akcia pripadla na piate výročie iniciatívy Michelle Obamovej v boji s detskou obezitou. Prvá dáma vyzvala pri tejto príležitosti Američanov akéhokoľvek veku, aby vymenovali "päť spôsobov, ako vedú zdravší život". Majú to uviesť na Twitteri a webových stránkach sociálnych médií s hashtagom (klávesovou skratkou) #gimmefive.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies