Denver na úvod sezóny zdolal Lakers, Jokič si zapísal triple double

NETKY.SK • 25 Október 2023, 10:15 • 2 min
Denver na úvod sezóny zdolal Lakers, Jokič si zapísal triple double

DENVER - Basketbalisti Denveru Nuggets vykročili úspešne za obhajobou titulu v NBA. V úvodnom stretnutí 78. ročníka zámorskej súťaže zvíťazili v noci na stredu v repríze finále Západnej konferencie nad Los Angeles Lakers 119:107. Úradujúci MVP finále Nikola Jokič si pripísal triple double 29 bodov, 13 doskokov a 11 asistencií.

slovakia

left justify in out

Duelu predchádzala slávnostná ceremónia, domáci hráči si prevzali prstene šampiónov a pod strop haly vyvesili zástavu, ktorá pripomenula zisk historicky prvého titulu pre klub. Denver od úvodu udával tón zápasu, v prvom polčase viedol aj o 18 bodov. Lakers zabojovali a v štvrtej štvrtine znížili na rozdiel troch bodov, no koncovku si úradujúci šampióni postrážili. "Ceremoniál nám dodal potrebný impulz. Nechceli sme, aby nám niečo pokazilo tento večer. Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci. Potom sme trochu spomalili, ale v úplnom závere sme hrali veľmi dobre a dokázali zvíťaziť," pochvaľoval si po zápase Jokič podľa AFP.

Srbskému pivotovi sekundoval Jamal Murray s 21 bodmi, na hranicu 20 bodov sa dostal aj Kentavious Calwell-Pope. Na oboch stranách sa dostali vzácne základné päťky do dvojciferných čísiel. Lakers tento rok vo finále play off prehrali s Nuggets 0:4 na zápasy a v lete sa snažili predovšetkým rozšíriť kvalitu kádru. Hneď vo svojom prvom vystúpení v žlto-fialovom drese sa dobre uviedol Taurean Prince, bývalý hráč Minnesoty dal 18 bodov a stal sa druhým najlepším strelcom Lakers.

Ťahúňom hráčov z Kalifornie však bol opäť LeBron James, zaznamenal 21 bodov. Najlepší strelec histórie NBA bude mať tento rok v decembri už 39 rokov a prvý duel sezóny zreteľne naznačil, že klub bude jeho pobyt na palubovke regulovať výraznejšie. V minulej sezóne nastúpil James v priemere na 35 minút na zápas, v Denveri však odohral iba 29 minút. "Vždy chcem byť na palubovke. Najmä ak je šanca na víťazstvo a cítim, že moja prítomnosť môže mať vplyv. Lenže máme tu systém a ja sa ním budem riadiť," prízvukoval najstarší hráč ligy podľa ESPN.

V druhom stretnutí úvodného hracieho dňa hráči Golden State podľahli doma Phoenixu 104:108. Víťazov viedol Devin Booker s 32 bodmi, Warriors nestačilo 27 bodov Stephena Curryho.

Suns viedli u súpera aj o 15 bodov, no Warriors vyhrali tretiu štvrtinu 40:19 a ujali sa vedenia. Lenže hráči Phoenixu potvrdili, že majú v tejto sezóne najvyššie ambície a duel rozhodli v závere vo svoj prospech. Na oboch stranách sa predstavili hviezdni hráči, ktorí v minulosti pôsobili v tíme protivníka. Dvojnásobný MVP finále s tímom Golden State Kevin Durant sekundoval Bookerovi 18 bodmi a 10 doskokmi. Veterána Chrisa Paula Phoenix v lete trochu nečakane vymenil, v premiére v drese Warriors nastúpil v základnej zostave a dal 14 bodov. "Po dobrom prvom polčase sme vedeli, že hráči súpera sa nevzdajú. Sú to šampióni spred dvoch rokov a majú veľmi dobrý tím. Po prestávke na nás vybehli a dali nám ranu, no my sme hrali ďalej a dokázali sa cez to dostať," pochvaľoval si Booker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Silver Screen and Roll
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies