Pomohol mu odpočinok a dostatočný príjem vody

NETKY.SK • 24 August 2020, 16:20 • 2 min
Pomohol mu odpočinok a dostatočný príjem vody

61-ročný muž z Južnej Moravy sa nakazil koronavírusom. Je príkladom staršieho muža, ktorý sa už postupne z COVID-19 zotavuje.

slovakia

left justify in out

Petr z okolia Uherského Hradišťa však nepoznal hneď, že dostal túto najviac medializovanú chorobu ostatných mesiacov.

 

RTG-snímok

Podozrenie odhalil až röntgenový snímok. „Doktorka ho liečila na zápal pľúc. O tom, že má COVID-19 nevedel. Zistil to až po týždni, keď išiel na kontrolu na RTG,“ povedala jeho dcéra Helena s tým, že lekárke sa snímok nepozdával, a tak nechcela nič riskovať. „Tak ho poslala do nemocnice a až tam mu urobili testy.“

 

img

 

Dostáva sa z toho

Helena dodáva, že otec pociťoval len mierne príznaky, ako únava, nechutenstvo do jedla a sťažené dýchanie. „Pridal sa k tomu zápal pľúc, leží už viac ako dva týždne v nemocnici. Ale už je mu dobre,“ informovala dcéra s tým, že jej mame vyšli negatívne testy, a teda COVID-19 od chorého manžela nedostala.

 

Recepty starých materí

Petrovi pomohli zdanlivo obyčajné recepty, ktoré sa hodia vždy, aj zdravému človeku. „Odpočinok a  dostatok vody,“ zdôrazňuje Helena s tým, že jej manžel sa nakazil pravdepodobne v práci. „Nikam okrem obchodu a práce nechodil,“ vysvetlila a dodala, že manžel radšej nesledoval ani správy v televízii.

 

 

Odolnosť voči panike

Podľa Slováka Denisa sa priebeh jeho choroby totiž pri správach zhoršoval. Petr bol voči mediálnemu prostrediu odolný. „Jemu sa nezhoršoval. Veľmi to nesledoval, len zo začiatku a potom si o tom niečo čítal, keď zistil, že ho má,“ vysvetlila Češka s tým, že určite sa nedajú ani očkovať.

 

Rúška nemali

Helena je prekvapená, že aj správanie ľudí v jej okolí až tak nekorešponduje so všetkými vázvami v médiách. „Niektorí začali nosiť do obchodu rúško. Ale jen tých prvých pár dní. Po karanténe išla mamka do obchodu a na ústach ju nemal nikto,“ doplnila s dôvetkom, že niektorí ľudia si „rúšku nasadili až vtedy, keď ju uvideli“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona