Vandal poškodil sochu Ježiša Krista, hrozí mu niekoľkoročný pobyt za mrežami

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 10:05 • 2 min
Vandal poškodil sochu Ježiša Krista, hrozí mu niekoľkoročný pobyt za mrežami

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci v súvislosti so skutkom, ku ktorému došlo v uplynulých dňoch na hrade Červený kameň.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ neznámy páchateľ poškodil sochu Ježiša Krista, ktorá bola súčasťou umeleckého diela z 18. storočia. Páchateľ uvoľnil sochu z podstavca a následne jej odrazil hlavu, ktorú odhodil do vzdialenosti približne 70 metrov. Socha bola kultúrnou pamiatkou, ktorá bola zapísaná v ústrednom zozname Pamiatkového fondu, škoda spôsobená týmto konaním bola vyčíslená na 8000 eur. 

 

img

 

V prípade preukázania veci pred súdom, hrozí za toto konanie – ktoré v zmysle ustanovení zákona bolo spáchané na veci ktorá požíva ochranu podľa osobitného právneho predpisu, v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona