Demokrati Slovenska už nemajú v názve Ľuda Kaníka, stranu vedie ďalej

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 09:39 • 2 min
Demokrati Slovenska už nemajú v názve Ľuda Kaníka, stranu vedie ďalej

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Ľudovíta Kaníka už nebude v názve nosiť meno svojho predsedu. Po zmene sa strana volá iba Demokrati Slovenska bez "Ľudo Kaník". Oznámil to dnes Kaník.

slovakia

left justify in out

"Tak ako bolo avizované už pred voľbami, zaradenie mena lídra do názvu strany bolo dočasné opatrenie, ktoré malo pomôcť identifikovať stranu s konkrétnymi ľuďmi s konkrétnou politickou opozíciou a programom. Tento účel bol naplnený, a preto strana mohla upraviť svoj názov, ktorý teraz znie Demokrati Slovenska," uviedol tím DS.

 

Kaník pripomína, že jeho strana je pravicová a stojí na hodnotách slobody, demokracie, spravodlivosti a vlastenectva. "Nadväzuje na úspešné reformné obdobie rokov 2002-2006, ktoré posunulo Slovensko výrazne dopredu," doplnil. Slovensko podľa neho potrebuje stranu pre umiernených konzervatívcov aj umiernených liberálov, ktorá kladie dôraz na program. "Takúto stranu v súčasnosti budujeme," uviedol Kaník.

 

Mimoparlamentná strana Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník vznikla tesne pred marcovými parlamentnými voľbami premenovaním Prosperity Slovenska na Demokrati Slovenska - Ľudo Kaník. K premenovaniu došlo 11. decembra 2015. Vo voľbách získala iba 0,07 percenta hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies