Demokrati na tlačovom brífingu: "Chcú úplnú beztrestnosť, preto chcú ukradnúť aj prezidentský palác" - vyhlásil Juraj Šeliga

NETKY.SK • 5 September 2023, 15:00 • 2 min
Demokrati na tlačovom brífingu: "Chcú úplnú beztrestnosť, preto chcú ukradnúť aj prezidentský palác" - vyhlásil Juraj Šeliga

BRATISLAVA - "Priama voľba prezidenta je ohrozená. Fico, Pellegrini, Danko a Uhrík chcú ukradnúť ľuďom možnosť voliť si hlavu štátu priamo a voľbu presunúť do parlamentu." Povedal to člen predsedníctva strany Demokrati a poslanec NR SR Juraj Šeliga na tlačovom brífingu. Podľa Šeligu si tak chcú zabezpečiť beztrestnosť. Šeliga zároveň pripomenul, že na tento zámer opozície upozorňoval už pred troma mesiacmi a dnes sa tieto obavy začínajú potvrdzovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Existuje veľké riziko toho, že Fico, Pellegrini, Danko, Uhrík a ďalší chcú ukradnúť voľbu prezidenta ľuďom. Ak by vo voľbách získali ústavnú väčšinu, zmenia ústavu tak, aby si ľudia priamo nevyberali prezidenta, ale aby si ho volili oni v parlamente,” uviedol Juraj Šeliga.

 

“Keď sme o tomto informovali 21.5. na tlačovej konferencii, viacerí nám hovorili že konšpirujeme. Ako vrcholí predvolebná kampaň ukazuje sa, že riziko, že ľuďom ukradnú priamu voľbu prezidenta, je reálne. Andrej Danko to vo včerajšej diskusii povedal jasne - ak budú mať tú možnosť, tak sa o zmenu voľby prezidenta pokúsia, lebo, parafrázujem, 'radšej to urobme takto, ako keby mal byť prezident Korčok a naviac ušetríme 40 mil. eur za organizáciu volieb.' Už sa nehanbia o tom hovoriť verejne a otvorene sa priznávajú, že chcú voľbu prezidenta ukradnúť ľuďom. Toto im nesmieme dovoliť,” vyhlásil Juraj Šeliga.

Šeliga hovorí, že 30. septembra už nejde len o to, kto sa dostane do NR SR. Pôjde aj o to, či Fico, Pellegrini, Danko, Uhrík a ďalší ukradnú ľuďom priamu voľbu prezidenta. “Toto je mimoriadna hrozba. Chcú si takto zabezpečiť svoju beztrestnosť, pretože prezident má právo udeľovať milosť. Pre Roberta Fica by to bol priam sen, mať v prezidentskom paláci svojho človeka a byť absolútne beztrestný a omilostiť svojich ľudí,” doplnil.

 

“V strane Demokrati sme odhodlaní bojovať za to, aby si ľudia aj naďalej mohli voliť svojho prezidenta priamo. Budeme pokračovať v ochrane spravodlivosti na Slovensku, v ochrane ŠTS, ÚŠP a v boji za reformu prokuratúry a za zrušenie paragrafu 363. Sme jediná strana, ktorá sa jednoznačne postavila Ficovým snahám o naštrbenie slovenskej demokracie a pre občanov sme zárukou ochrany spravodlivosti,” uzavrel Šeliga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: Michaela Paulovič / Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies