Ruskí gubernátori tvrdia, že dediny v Rusku sa v noci dostali pod paľbu

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 9:50 • 2 min
Ruskí gubernátori tvrdia, že dediny v Rusku sa v noci dostali pod paľbu

MOSKVA - Brianska oblasť na západe Ruska sa dostala v noci na piatok pod paľbu. Vypálená munícia zasiahla dve dediny blízko hranice s ukrajinskou Černihivskou a Sumskou oblasťou.

slovakia

left justify in out

Brianska oblasť na západe Ruska sa dostala v noci na piatok pod paľbu, informoval gubernátor tohto regiónu Alexander Bogomaz. Ide o najnovší príklad, že vojna na Ukrajine sa čoraz viac prelieva do Ruska, píše portál britskej televízie Sky News.

 

Vypálená munícia zasiahla dve dediny blízko hranice s ukrajinskou Černihivskou a Sumskou oblasťou, uviedol Bogomaz. Ďalšia delostrelecká paľba zasiahla okres Šebekino v ruskej Belgorodskej oblasti, odkiaľ bolo evakuovaných vyše 2500 ľudí, oznámil oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov. Ruskí predstavitelia hlásili v posledných dňoch zintenzívnenie útokov zo severnej Ukrajiny na Rusko. Sky News pripomenula, že nemá možnosť nezávisle overiť tieto správy.

 

Na druhej strane hranice ukrajinské úrady zrušili v piatok ráno poplašné sirény upozorňujúce na vzdušné útoky, ktoré zneli na väčšine ukrajinského územia cez noc. Predstavitelia Kyjeva informovali, že zostrelili vyše 30 rakiet a útočných dronov, ktoré mierili na mesto alebo jeho okolie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona