Demitra vďačí za Zlatý puk manželke, teší sa na novú sezónu

NETKY.SK • 8 August 2011, 14:31 • 2 min
Demitra vďačí za Zlatý puk manželke, teší sa na novú sezónu

Demitra vďačí za Zlatý puk manželke, teší sa na novú sezónu

slovakia

left justify in out

img

Pavol Demitra sa dočkal Zlatého puku pre najlepšieho slovenského útočníka sezóny až na sklonku svojej hokejovej kariéry. Podľa jeho slov za to najväčšou mierou vďačí manželke, ktorá ho po trápení sa v zámorskom Vancouveri Canucks presvedčila, aby ešte počkal so zavesením korčúľ na klinec. Zmena súťaže elitnému útočníkovi prospela a vliala mu do žíl novú chuť do hokeja.
      Tridsaťšesťročný hráč ruského Lokomotivu Jaroslavľ v roku 1999 získal ocenenie najlepšieho hokejistu sezóny, triumf v kategórii útočník mu však v zbierke úspechov až doteraz chýbal. Hlasujúci mu počas 14. ročníka prestížnej ankety dali prednosť pred Mariánom Hossom a Ladislavom Nagyom. "Som nadšený. Na staré kolená je to skvelé ocenenie. Je pre mňa o to cennejšie, lebo sa mi ho podarilo získať v takej konkurencii a navyše som ani nehral v Amerike. Za všetko vďačím manželke, táto cena patrí jej. Ona ma presvedčila, aby som ešte ďalej hral," uviedol a dodal: "Bol som rozhodnutý skončiť. V Rusku som ale hokejovo pookrial, chytil druhý dych a už sa veľmi teším na novú sezónu."
      Podľa Demitru je tohtoročné víťazstvo obrancu Zdena Cháru v hlavnej kategórii zaslúžené a najprestížnejší Zlatý puk tak má správneho majiteľa. Ako však uviedol, druhý v poradí Ľubomír Višňovský môže byť taktiež hrdý na to, čo v sezóne dokázal. "Zdeno a Višňa mali určite najväčšie šance a najviac by si to zaslúžili. Bolo to medzi nimi vyrovnané, obaja sú výborní hokejisti. Jeden vyhral Stanleyho pohár, druhý ako vôbec prvý Slovák kanadské bodovanie obrancov. Ťažko sa to porovnáva, dosiahnutie jedného či druhého je mimoriadne náročné. Dvaja však nemôžu byť prví, napokon uspel Zdeno," uviedol.
      Odchovanec trenčianskej Dukly s bohatými zámorskými skúsenosťami dúfa, že ďalšia sezóna bude minimálne rovnako úspešná, ako tá predošlá. "Darilo sa mi, no som typom človeka, ktorý sa chce stále zlepšovať, aj napriek veku. Tvrdo sa pripravujem a verím tomu, že sezóna bude úspešná. Sadol som si so spoluhráčmi, najmä s Josefom Vašíčkom a Karlom Rachůnkom, fungovalo nám to aj v presilovkách. Nechcem to zakríknuť, ale keď si sadnete s dobrými hráčmi a vzájomne si vyhovujete, hrá sa vám oveľa ľahšie. Máme mužstvo na to, aby sme šli v sezóne ďaleko. Každý hokejista túži po víťaznej trofeji. V NHL je to Stanleyho pohár, v KHL Gagarinov. Pre mňa je táto méta v súčasnosti najdôležitejšia. Môže sa samozrejme stať aj opak, hokej je veľmi náročná hra. Niekedy sa darí, inokedy zase nie. Čo však môžem ovplyvniť je príprava a na tú sa plne koncentrujem."
      V súvislosti s premenlivosťou športovej formy a šťastia si Demitra zaspomínal aj na nevydarené domáce majstrovstvá sveta, ktoré boli pre hráčov i fanúšikov sklamaním. "V reprezentácii to bolo veľmi ťažké. Každý sa na šampionát tešil, išli sme za nejakým cieľom, no nešlo to. Ako hovorím, hokej dokáže byť nevyspytateľný a niekedy sa nedarí, aj keď človek veľmi chce. Nepadalo nám to tam, ale aj v tom je táto hra úžasná, že po neúspechu si chce človek znova dokázať, že na to stále má a teší sa na ďalšie zápasy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies