Delegácia z amerického Senátu pricestovala do Číny

NETKY.SK • 7 Október 2023, 18:30 • 2 min
Delegácia z amerického Senátu pricestovala do Číny

ŠANGHAJ - Delegácia z amerického Senátu, v ktorej sú zastúpení členovia Demokratickej i Republikánskej strany, pricestovala v sobotu do Číny. Informuje agentúra TASR, ktorá správu prevzala z agentúry AFP odvolávajúca sa na čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Čínska štátna televízia CGTN oznámila, že delegácia pricestovala do Šanghaja. Na jej čele je vodca demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuck Schumer.

Peking uviedol, že delegáciu z USA víta a vyjadril presvedčenie, že návšteva u amerických senátorov povedie k zvýšeniu porozumenia voči Číne. Návšteva podľa vyjadrení čínskeho ministerstva zahraničných vecí podporí dialóg a výmenu medzi zákonodarnými orgánmi oboch krajín. Senátori sa plánujú stretnúť aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, píše agentúra Reuters.

Schumerova kancelária v utorok 3. októbra oznámila, že šesťčlenná delegácia navštívi Čínu, Japonsko a Južnú Kóreu. Cieľom je podporiť záujmy USA v oblasti hospodárstva a národnej bezpečnosti v oblasti východnej Ázie.

Členovia delegácie sa majú stretnúť s vedúcimi predstaviteľmi vlády i obchodnej sféry každej z týchto troch ázijských krajín, i zástupcami amerických spoločností v týchto krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies