Analytik o vplyve politikov na mieru zaočkovanosti obyvateľstva

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 11:45 • 2 min
Analytik o vplyve politikov na mieru zaočkovanosti obyvateľstva

BRATISLAVA - Na mieru zaočkovanosti obyvateľstva majú politici obrovský vplyv.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre portál vZdravotnictve.sk na to poukázal zdravotnícky analytik Martin Smatana. Ako príklad uviedol promovanie Sputnika V, kedy odznelo, že Astra Zeneca nie je dobrá vakcína.  To bolo vo februári až marci, keď sa očkovali učitelia a tretina z tých, ktorí mali prísť nasledujúce dni na očkovanie, sa v ten deň odhlásili. Keby sa vraj rovnako promovali aj vakcíny od Astra Zenecy, Pfizeru a Moderny, dnes mohla byť zaočkovanosť podľa neho úplne iná.

 

img

 

Prečítajte si: V Nemecku hrozí obmedzenie pohybu na verejnosti neočkovaným osobám

„Keď sa pozrieme na dve najväčšie opozičné strany, Hlas-SD a Smer-SD, predseda Hlasu Peter Pellegrini sa vyjadruje, že sa dá zaočkovať možno jedného dňa. Predstavitelia strany Smer sa aktívne vyhradzujú voči očkovaniu. To sú dve najväčšie strany a aj keď ich predstavitelia nemusia byť najpopulárnejší politici, majú mediálny vplyv,“ skonštatoval Smatana. Ako doplnil, veľmi ťažko sa presviedča, keď politický favorit ľudí povie, že sa nedá zaočkovať alebo nevie, či sa dá zaočkovať. Väčšina politikov v celej Európe si na tom podľa neho robí mediálnu kampaň. 

 

Možno vás zaujme: Francúzsky parlament schválil pravidlá povinného očkovacieho certifikátu a očkovania
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies