Dážď zaplavil cesty aj rodinný dom, v mestskej časti Senica Kunov vyhlásili mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 11:00 • 2 min
Dážď zaplavil cesty aj rodinný dom, v mestskej časti Senica Kunov vyhlásili mimoriadnu situáciu

SENICA - Po silnej búrke s krúpami, ktorá bola sprevádzaná prívalovým dažďom, museli v mestskej časti Senice Kunov zasahovať viaceré zložky. Búrka zasiahla časť mesta v utorok (23. 5.) približne o 16.30 h a od 17.30 h bol mestom vyhlásený mimoriadny stav pre túto lokalitu až do odvolania. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

slovakia

left justify in out

Silný dážď bral bahno z polí a zaplavil niektoré miestne cesty. Zaplavený bol aj jeden z domov v Kunove pri dome kultúry a tiež niektoré dvory rodinných domov. Na mieste zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči mesta a Mestská polícia Senica, ktorá odkláňala dopravu, a tiež cestári. "Najväčšie škody spôsobili nánosy bahna v prípade jedného rodinného domu. Jeho majiteľka je staršia pani, ponúkali sme jej náhradné ubytovanie, pretože ako mesto sme na tento účel zriadili tzv. krízový byt. Pani však túto možnosť odmietla, sme v kontakte aj s jej príbuznými, ktorých sme informovali o situácii," uviedol zástupca primátora Filip Lackovič.

 

img

 

Ako doplnil, zamestnanci mesta pomáhajú s čistením rodinného domu a dvora od bahna, vynášame veci z domácnosti. "Takisto dnes začíname s čistením tunajších ciest a chodníkov," informoval viceprimátor. Táto mestská časť je z pohľadu ohrozenia prívalovými dažďami vzhľadom na geografickú polohu pomerne exponovaná. "Mesto v minulosti investovalo do vybudovania protipovodňovej nádrže pri individuálnej bytovej výstavbe v Kunove. Rovnako aj do výstavby suchých poldrov v časti Strelnica a tiež do vybudovania hrablice na zachytávanie hrubých nečistôt, ktoré by spôsobili upchatie kanalizácie. Aj vďaka týmto opatreniam a priebežnej údržbe neboli škody po záplavách tak výrazné," doplnila hovorkyňa mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies