Aký dedo, taký vnuk? Nico Ali Walsh žiari v boxerskom ringu

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 17:00 • 2 min
Aký dedo, taký vnuk? Nico Ali Walsh žiari v boxerskom ringu

Meno legendárneho boxera Muhammada Aliho pozná asi každý. V odkaze jedného z najvýznamnejších športovcov 20. storočia pokračuje jeho vnuk Nico, ktorému je predpovedaná obrovská budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Len 21-ročný boxer absolvoval debut medzi profesionálmi v auguste minulého roka a okamžite si vyslúžil pozornosť verejnosti, veď potomok ikonického Aliho sa v ringu neobjavuje každý deň. Ešte pred prvým profizápasom absolvoval mladý Nico niekoľkomesačný tréning s vychýreným trénerom Abelom Sanchezom. V tom čase mal na konte zhruba 30 amatérskych zápasov a zlé jazyky tvrdili, že je príliš neskúsený.

 

 

Walsh sa rozhodol spolupracovať s SugarHillom Stewardom, trénerom neporazeného Tysona Furyho, a vo svojom prvom zápase proti Jordanovi Weeksovi triumfoval už v 1. kole po technickom KO. Nádejného boxera nezdolal ani jeho druhý súper James Westley II, ktorý padol po TKO v 3. kole. Séria neporaziteľnosti Walsha pokračovala aj v ďalších troch zápasoch a momentálne sa môže pochváliť bilanciou 5-0.

 

 

Pri sledovaní Walsha sa zdá, ako by rástol v každom zápase. Naposledy sa o tom presvedčil Alejandro Ibarra, ktorý 30. apríla padol po neľútostnom KO už v 1. kole. MGM Arena v Las Vegas sa stala svedkom jednostranného súboja, ktorý núti diváka premýšľať, kam až môže zájsť potenciál tohto mladého talentu v divízii strednej váhy.

 

 

„Boxovať doma v Las Vegas som túžil už dlho. Je to pre mňa obrovská česť, netušil som, že k tomu dôjde v tak rannom štádiu mojej kariéry. Ľudia nahlas skandovali meno môjho starého otca a vyjadrili mu tak rešpekt. Bolo kúzelné počúvať tie pokriky. Na zápas som sa nemohol pripravovať poctivejšie. Ak tvrdo makáte, stávajú sa takéto veci,“ rozplýval sa v rozhovore pre televíziu Sky Sports.

 

Ali sa okrem sústredenia sa na ďalšie zápasy musí pripravovať aj na dokončenie školy, keďže navštevuje Univerzitu v Nevade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies