Prezidentka: Odchodom kardinála Jozefa Tomka strácame človeka, ktorý vždy pamätal na Slovensko a jeho záujmy

NETKY.SK • 8 August 2022, 12:38 • 2 min
Prezidentka: Odchodom kardinála Jozefa Tomka strácame človeka, ktorý vždy pamätal na Slovensko a jeho záujmy

BRATISLAVA – Pomohol množstvu ľudí utekajúcim pred komunistickým režimom a ktorý nám do posledných chvíľ svojho naplneného života dodával optimizmus a nádej, že všetky krízy zvládneme.

slovakia

left justify in out

K pondelkovému úmrtiu kardinála to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Osobne sa stretla so zosnulým kardinálom v decembri 2020 počas jej návštevy Vatikánu. „Napriek svojmu vysokému veku pôsobil povzbudzujúco a odhodlane,“ povedala Čaputová a zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodine.

 

 

K téme: Zomrel kardinál Jozef Tomko      

 

Ako ďalej uviedla, kardinál Tomko je jedným zo zakladateľov kolégia, ktoré bolo v časoch totality útočiskom pre slovenských duchovných v Ríme. „Aj keď sa po roku 1948 nemohol vrátiť, s domovom udržiaval živý kontakt, aktívne pracoval pre Slovensko a hovoril o ňom vždy s hrdosťou,“ dodala prezidentka.

 

 

Možno vás zaujme: Hnutie Sme rodina a Za ľudí vyjadrili úprimnú sústrasť rodine kardinála Jozefa Tomka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona