Davis cup: Zelenay proti Maďarom ešte nehral, Fucsovicsa nepodceňuje

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:52 • 2 min
Davis cup: Zelenay proti Maďarom ešte nehral, Fucsovicsa nepodceňuje

BUDAPEŠŤ - V nadchádzajúcom budapeštianskom súboji 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov (15.- 17. 7.) sú Slováci favoritmi.

slovakia

left justify in out

Z celého trojdňového diania na antuke v Europa Tennis Center si zverenci kapitána Miloslava Mečířa zrejme najviac veria vo štvorhre. Skúsený Igor Zelenay a perspektívny Andrej Martin by mali zdolať akúkoľvek maďarskú dvojicu, keďže domáci tenisti nemajú vo svojom výbere ani jedného špecialistu na štvorhru a obaja najlepší Slováci sú do 80. miesta v rebríčku ATP. Skúsený Igor Zelenay s tým súhlasí.

 

"Nikdy som nehral zápas vo štvorhre proti Maďarom. Ich hráči ani nemajú poriadny deblový renking. Viem však, že Fucsovics štvorhry hráva, minulý týždeň v Taliansku dokonca spoločne s Andrejom Martinom. Takže dúfam, že Andros na neho niečo prezradí. Všeobecne platí, že ak je niekto dobrý vo dvojhre, vie zahrať aj debla. Fucsovicsa teda netreba podceniť. Druhého ich hráča nepoznám," vravel 32-ročný Igor Zelenay ešte pred odchodom slovenského tímu do Budapešti.


Vlani dvojica Andrej Martin - Igor Zelenay odohrala v Davisovom pohári tri zápasy, z toho dva víťazné. Najmä triumf 3:0 na sety na rumunskej antuke v rovnakej fáze súťaže nad jedným z najlepších svetových párov Florin Mergea, Horia Tecau mal veľký význam. Položil základ slovenského víťazstva v Konstanci.

 

"Vtedy nám to vyšlo výborne, verím, že to dáme aj teraz, keď sme favoriti aj na papieri. Myslím si, že by sme opäť mali nastúpiť my dvaja s Andrejom, aj keď stať sa môže všeličo. Počas tréningov sa môže vyskytnúť choroba či nejaké zranenie," podotkol uvážlivo Zelenay. Na otázku, či očakáva búrlivé prostredie v hľadisku, Zelenay odvetil: "Videli sme Maďarov povzbudzovať nedávno na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, boli skvelí. Očakávam podobnú kulisu ako pred rokom v Rumunsku, tam to nebolo nejaké veľké. Na druhej strane, Budapešť je blízko, verím, že nás príde povzbudiť aj veľa Slovákov."


Po potvrdení neúčasti najlepšieho slovenského tenistu Martina Kližana (po dlhšom zranení dal prednosť zbieraniu bodov do rebríčka na turnaji v Hamburgu), má kapitán Miloslav Mečíř mierne uľahčenú pozíciu v tom, komu dá šancu vo dvojhrách. Vyberať bude z tria Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos, pričom posledný menovaný aj vinou zranenia kolena zo začiatku sezóny zaznamenal pokles rebríčkového postavenia aj formy. Pred odchodom tímu do Budapešti Mečíř pre agentúru SITA povedal: "Podľa momentálnej výkonnosti aj rebríčka by som teraz postavil Andreja Martina s Jojom Kovalíkom."


Víťaz premiérového vzájomného zápasu Maďarsko - Slovensko bude 16. - 18. septembra hrať v play-off o svetovú skupinu ročníka 2017. Ak Slováci v Maďarsku neuspejú, nastúpia v spomenutom jesennom termíne v Izraeli v 1. kole play-off o zotrvanie v príslušnej skupine regionálnej zóny. V marcovom asociačnom termíne mali ako nasadení voľný žreb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies