Davis Cup: Slováci nebudú pri štvrtkovom žrebe medzi nasadenými

NETKY.SK • 15 September 2014, 17:14 • 2 min
Davis Cup: Slováci nebudú pri štvrtkovom žrebe medzi nasadenými

LONDÝN - Slovenskí tenisoví reprezentanti nebudú pri štvrtkovom žrebe Davisovho pohára 2015 družstiev mužov medzi nasadenými účastníkmi I. skupiny euroafrickej zóny týchto MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

slovakia

left justify in out

Nasadené kvarteto na základe aktualizovaného renkingu krajín tvoria Španielsko, Ukrajina, Holandsko a Izrael.

ITF zverejnila na webe Davis Cupu nasadenia v pondelok po minulotýždňovom asociačnom termíne, počas ktorého Slováci prehrali v Chicagu s Američanmi v play-off o svetovú skupinu 0:5 a zostali práve v I. skupine euroafrickej zóny. Finalisti ročníka 2005 v nej hrajú už od sezóny 2007. 

 

Okrem SR nie sú nasadené ani Dánsko, Litva, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Rusko, Slovinsko a víťaz októbrového "záchranárskeho" duelu Švédsko - Lotyšsko. 

 

Davisov pohár 2015 sa začne 6. - 8. marca (v elitnej šestnástke je na programe osemfinále), druhý asociačný termín bude 17. - 19. júla (štvrťfinále), tretí 18. - 20. septembra (semifinále) a záverečný 27. - 29. novembra (finále). Tento rok budú o trofej bojovať 21. - 23. novembra Francúzi a Švajčiari. 

 

Vo svetovej skupine sú nasadenými krajinami Francúzsko, Švajčiarsko, Česko, Srbsko, Argentína, Taliansko, USA a Kanada, prižrebujú k nim súperov z okruhu Austrália, Belgicko, Brazília, Chorvátsko, Japonsko, Kazachstan, Nemecko a Veľká Británia. Žreb sa uskutoční 18. septembra o 17.00 h SELČ v Dubaji v rámci výročného valného zhromaždenia ITF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies