Dávid Skokan sa teší na duel proti Česku

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 17:39 • 2 min
Dávid Skokan sa teší na duel proti Česku

BRATISLAVA - Útočník Dávid Skokan bude jedným z viacerých debutantov na seniorských majstrovstvách sveta v slovenskej hokejovej reprezentácii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Popradčan si miestenku v národnom tíme vybojoval výkonmi v Slavii Praha a počas aprílovej prípravy pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka. Na svoj premiérový šampionát sa nechystal špeciálne a do batožiny si nezabalili nič nezvyčajné. "Na izbe budem s Lacom Nagyom a ten berie do Bieloruska playstation, takže sa budeme hrať," prezradil pred odchodom do Minska mladý útočník.

 

Dávid Skokan s reprezentáciou absolvoval celý aprílový blok, počas ktorého Slováci v ôsmich dueloch zvíťazili päťkrát. "Z výsledkov tímu mám celkom dobrý dojem. Sme tu skvelá partia a už dávnejšie som hovoril, že mužstvo nerobia mená, ale to, ako sa budeme prezentovať na ľade. Verím, že tento kolektív má v sebe niečo, čo môže ukázať na majstrovstvách sveta," prezradil odchovanec popradského hokeja. "Naše hlavné prednosti by mohli byť bojovnosť a súdržnosť," dodal. Pred svetovým šampionátom si Dávid Skokan uvedomuje, že slovenský tím ešte musí popracovať na nedostatkoch. "Keď vedieme, vtedy trochu povolíme a súper má šancu dotiahnuť sa na nás. V poslednom prípravnom zápase sme inkasovali gól sekundu pred koncom. Na tomto musíme zapracovať, aby sa nám to nestávalo. Ak ešte zrýchlime prechod stredným pásmom, bude to dobré," myslí si slovenský šampión so Slovanom Bratislava zo sezóny 2011/2012. 

 

Na majstrovstvách sveta nastúpia Slováci v prvom zápase v piatok 9. mája o 19.45 h SELČ proti výberu Česka. Pre Skokana to bude špeciálny zápas. "Už sa na tento duel veľmi teším. Poznám z českého tímu veľa chlapcov aj trénera. Bude to pre mňa prvé stretnutie na MS a hneď proti trénerovi z klubu. S veľa chlapcami som hral v Slavii - so Sobotkom, Hertlom či Červenkom. Navyše ma trénovali Ondřej Weismann aj Vladimír Ružička. Keď sa stretneme, určite si na chvíľku 'pokecáme'," prezradil účastník troch juniorských svetových šampionátov. 

 

O deň neskôr si slovenský tím zmeria sily s ďalším silným mužstvom - Kanadou. Podľa Skokana sú to na úvod MS dobrí súperi. "Nemáme čo stratiť, favoriti sú Česi aj Kanaďania. Budeme chcieť prekvapiť našou bojovnosťou a uvidíme, ako sa nám to podarí. Urobíme pre to všetko," dodal útočník so skúsenosťami zo zámorskej QMJHL, ktorý v nasledujúcej sezóne bude hrať v českej extralige za Hradec Králové. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies