Daňové príjmy miest a obcí sa v 1. štvrťroku prepadli takmer o pätinu

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 11:49 • 2 min
Daňové príjmy miest a obcí sa v 1. štvrťroku prepadli takmer o pätinu

Daňové príjmy miest a obcí sa v 1. štvrťroku prepadli takmer o pätinu

slovakia

left justify in out

img

V dôsledku nárastu nezamestnanosti a s tým súvisiacim nižším výberom daní z príjmov poklesli daňové príjmy samospráv na Slovensku v 1. štvrťroku 2010 o vyše 19 %. Celkové príjmy municipalít, ktoré tvoria okrem daňových príjmov aj nedaňové, kapitálové a finančné príjmy, granty a transfery, spomalili tempo svojho medziročného rastu zo 6,14 % na 1,59 %. Vyplýva to zo štúdie spoločnosti Slovak Credit Bureau (SCB).
      "Vo všetkých krajoch sme v 1. štvrťroku 2010 zaznamenali medziročný pokles objemu daňových príjmov, avšak s rozdielnou intenzitou," uviedla na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave hlavná analytička SCB Jana Marková. Najvyšší prepad daňových príjmov zaznamenalo mesto Košice, a to o vyše štvrtinu. Za ním nasledovali Prešovský a Nitriansky kraj, kde daňové príjmy poklesli o 23,5 % resp. 21,7 %.
      Oproti veľmi miernemu 1,59-% nárastu celkových príjmov rástli celkové výdavky samospráv medziročne o 10,9 %. Zvýšené tempo rastu výdavkov oproti poklesu tempa celkových príjmov sa prejavilo v poklese salda rozpočtu municipalít o 10,12 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies