Dánsko navrhuje zriadiť celoeurópske zberné stredisko pre neúspešných azylantov

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 16:45 • 2 min
Dánsko navrhuje zriadiť celoeurópske zberné stredisko pre neúspešných azylantov

KODAŇ - Dánsko vedie rozhovory s niekoľkými ďalšími európskymi krajinami, ktorých predmetom je zriadenie celoeurópskeho zberného strediska pre neúspešných žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v utorok dánsky premiér Lars Lökke Rasmussen, ktorého citovala agentúra DPA. Centrum bude umiestnené v krajine, ktorá pre žiadateľov o azyl "nie je atraktívnou destináciou. Efekt bude ohromný", povedal pre dánsky verejnoprávny rozhlas Rasmussen, ktorý podľa vlastných slov o uvedenom pláne už hovoril s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom a predstaviteľmi ďalších štátov, ktoré odmietol menovať.

 

"Toto treba vyriešiť, nie o tom diskutovať," povedal Rasmussen, ktorý odmietol prezradiť aj názov krajiny, v ktorej by centrum mohlo byť umiestnené, pričom však uviedol, že je "optimista" a do konca tohto roka by mohlo dôjsť k realizácii pilotného projektu.

 

Vyžaduje si to spoluprácu niekoľkých krajín, "pretože nikto z nás do toho nemôže ísť sám", takže sa musíme dohodnúť, dodal dánsky premiér. Podľa odhadov dánskej polície sa na území krajiny nachádzalo v marci 956 neúspešných žiadateľov o azyl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies