Dánskeho vynálezcu Madsena obvinili zo zavraždenia novinárky v ponorke

NETKY.SK • 16 Január 2018, 14:39 • 2 min
Dánskeho vynálezcu Madsena obvinili zo zavraždenia novinárky v ponorke

ŠTOKHOLM - Dánska prokuratúra obvinila v utorok tamojšieho vynálezcu Petra Madsena z vraždy, ktorej obeťou mala byť švédska novinárka Kim Wallová, keď sa s ním vlani v auguste vydala na plavbu ponorkou. Vyšetrovatelia podľa oznámenia nedokázali určiť, ako Wallová prišla o život, mohla však byť usmrtená "podrezaním hrdla alebo uškrtením", informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Voči Madsenovi, ktorý je už päť mesiacov vo vyšetrovacej väzbe, vzniesli už dávnejšie predbežné obvinenia zo zabitia a zneuctenia ľudských pozostatkov. Druhé z týchto obvinení prokuratúra v utorok potvrdila, keďže Wallovej telo sa našlo rozštvrtené.

 

Vynálezca popiera, že by novinárku v ponorke zabil, priznal však, že jej telo vyhodil do mora. Vo svojich výpovediach najprv uvádzal, že Wallovú vysadil na malom ostrove, následne hovoril o nehode, pri ktorej pasažierke spadol na hlavu poklop, a nakoniec prišiel s verziou, že išlo o otravu oxidom uhoľnatým.

 

Wallovú naposledy videli vlani 10. augusta, ako v Kodani nastupovala do Madsenovej podomácky vyrobenej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli, po viac ako desiatich dňoch však vylovili z mora pri dánskom pobreží jej trup, od ktorého boli úmyselne oddelené hlava a končatiny. Neskôr sa podarilo nájsť i ďalšie časti tela, na ktorom sa našlo 15 bodných rán.

 

Kodanský súd určil ešte v októbri termín začiatku procesu s Madsenom na 8. marca 2018.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies