Dánska polícia zatkla tretieho podozrivého v prípade vrážd v Kodani

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:27 • 2 min
Dánska polícia zatkla tretieho podozrivého v prípade vrážd v Kodani

KODAŇ - Dánska polícia zatkla dnes tretiu osobu podozrivú z toho, že pomáhala ozbrojenému útočníkovi, ktorý v Kodani zabil pred dvoma týždňami dvoch ľudí. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie dánskej polície.

slovakia

left justify in out

Polícia svoj dnešný zásah odmietla ďalej komentovať s tým, že na "mladého muža" bola uvalená vyšetrovacia väzba a v sobotu ho vypočujú. Jeho meno polícia nezverejnila.

 

Vo štvrtok súd predĺžil o štyri týždne vyšetrovaciu väzbu aj ďalším dvom mužom, ktorí mali taktiež vrahovi z Kodane pomáhať. Vo väzbe sú od 16. februára.

 

Pri ozbrojených útokoch, ktoré sa odohrali 14. februára, zahynuli dvaja civilisti a piati policajti utrpeli zranenia. K prvej streľbe došlo v kultúrnom centre s kaviarňou Krudttönden, kde sa konalo podujatie na podporu slobody prejavu. O život tam prišiel dánsky filmový režisér Finn Nörgaard.

 

Druhý útok sa odohral o niekoľko hodín neskôr a jeho terčom bola synagóga, pri ktorej útočník zastrelil židovského strážnika Dana Uzana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies