Danko varuje, dohoda s EÚ predĺži grécku agóniu a poškodí ostatné krajiny

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 10:54 • 2 min
Danko varuje, dohoda s EÚ predĺži grécku agóniu a poškodí ostatné krajiny

BRATISLAVA - Najnovšou dohodou medzi Európskou úniou (EÚ) a Gréckom sa len predĺži grécka agónia. Ak bude pokračovať nalievanie peňazí do tejto krajiny a Grécko nevystúpi z eurozóny, ohrozí to nakoniec aj stabilitu celej EÚ, domnieva sa predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na aktuálnu dohodu z pondelka (13.7.) medzi Gréckom a ostatnými krajinami eurozóny, na základe ktorej môže krajina výmenou za rozsiahle reformy začať rokovať o treťom balíku pomoci v objeme viac ako 80 miliárd eur.

 

Jeho strana bola podľa Danka od počiatku proti finančným príspevkom gréckym bankám a štátu. "Grécko sa dlhodobo zadlžilo a podvádzalo ohľadom svojich ekonomických výsledkov," pripomenul. Zatiaľ čo chudobní Gréci v tejto situácii najviac trpia, politici zodpovední za grécky krach si podľa neho dodnes užívajú svoje majetky.

 

Práve tí Gréci, ktorí dnes najviac trpia, musia podľa Danka urobiť poriadok s tými, ktorí ich do tejto situácie dostali. "Musia vidieť, že grécka vláda, Európska únia a Európska centrálna banka hrajú len divadlo pred inými štátmi, ako aj pred gréckym ľudom a ide len o to, aby veritelia neprišli o svoje peniaze, ktoré do Grécka nezodpovedne nalievali," tvrdí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies