Dáni sú priekopníci v získavaní obnoviteľných zdrojov energie, je neuveriteľné z čoho všetko ju dokážu vyrobiť

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 12:53 • 2 min
Dáni sú priekopníci v získavaní obnoviteľných zdrojov energie, je neuveriteľné z čoho všetko ju dokážu vyrobiť

KODAŇ – O Dánoch je vo všeobecnosti známe, že sú to veľký gurmáni. Síce sa riadia heslom "v zdravom tele zdravý duch", no nie sú ochotní si nič odopierať.

slovakia

left justify in out

Jedlo si vedia vychutnať, ale aj poriadne na svojom tele zamakať. Svedčia o tom aj preplnené fitness centrá, parky či ihriská. Ich najobľúbenejším dopravný prostriedok patrí jednoznačne bicykel. Nadšenie pre bicyklovanie nie je vnímaný len ako národný šport ale aj vec životného štýlu, ktorý odráža prístup k životnému prostrediu a prírode.

 

Na cyklochodníkoch nájdete elektronické počítadlá, ktoré vyhodnocujú, koľko ľudí sa stará o životné prostredie. Táto krajina, ktorá sa snaží ekologicky pristupovať k prírode, je zároveň najväčším vývozcom vianočných stromčekov a ošípaných. Bravčové mäso patrí k najobľúbenejším v Dánku. Nájdeme ich viac-menej všade.

 

Potomkovia však prišli na spôsob, ako využiť zbytky zo stola. Ich cit pre bio a eko sa jednoducho nezaprie. Potraviny, ktoré sa neskonzumujú, dokážu spracovať na výrobu elektrickej energie a tepla. Toto pravidlo platí nielen pre domácnosti ale aj pre supermarkety, ktoré by inak boli nútené nepredané potraviny vyhodiť, vzhľadom na ich dátum spotreby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies