Ďalšie zatýkanie v Egypte: Polícia zatkla hovorcu Moslimského bratstva

NETKY.SK • 22 August 2013, 12:07 • 2 min
Ďalšie zatýkanie v Egypte: Polícia zatkla hovorcu Moslimského bratstva

KÁHIRA - Pokým celý Egypt čaká na prepustenie bývalého prezidenta Husního Mubaraka z väzby, končí za mrežami čoraz viac príslušníkov Moslimského bratstva. V noci nadnes zatkla polícia hovorcu tejto islamistickej organizácie, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ahmada Árifa vypátrali v byte v káhirskej štvrti Nasr City, uviedol predstaviteľ bezpečnostných síl. Nespresnil však, z čoho konkrétne ho obviňujú. Árif stúpencov organizácie armádou zosadeného prezidenta Muhammada Mursího v posledných dňoch vyzýval, aby sa nenechali zmiasť zatýkaním lídrov bratstva, ale aby pokračovali v protestoch. Krátko pred zatknutím stihol zverejniť ďalšie posolstvo: "K nášmu hnutiu sa pridajú milióny a aj tí, ktorí sa spočiatku držali späť, budú napokon stáť na našej strane," vyhlásil.

Viacero tzv. revolučných skupín medzitým spustilo kampaň proti prepusteniu Mubaraka z vyšetrovacej väzby. Vyhlásili, že exprezident a ďalší funkcionári jeho režimu musia byť postavení pred revolučný súd. Mládežnícke hnutie 6. apríla a ďalšie protestujúce skupiny chcú v piatok demonštrovať pred budovou súdu v Káhire. Očakáva sa, že Mubaraka ešte dnes prepustia z väznice a umiestnia do domáceho väzenia. Nie je jasné, či ho prevezú do nemocnice alebo do bytu, v ktorom žije jeho manželka.

    

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies