Prezidentka Čaputová je zvedavá na tlačovú konferenciu Matoviča o Sputniku V. Podľa prvotných informácii ju požadujú Rusi späť

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 6:17 • 2 min
Prezidentka Čaputová je zvedavá na tlačovú konferenciu Matoviča o Sputniku V. Podľa prvotných informácii ju požadujú Rusi späť

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová je zvedavá na piatkovú (9. apríla) tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý by na nej mal informovať o rokovaniach s ruskou stranou o vakcíne Sputnik V.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlava štátu to povedala v diskusnej relácii televízie Joj Na hrane. Minister financií Igor Matovič vo štvrtok odletel do Moskvy, kde o ruskej vakcíne Sputnik V rokoval. Podvečer na sociálnej sieti informoval, že Rusi požiadali Slovensko o vrátenie vakcín Sputnik V a o ukončenie zmluvy.

 

Rusom máme vrátiť Sputnik V
„V prípade, ak prišlo na našej strane k porušeniu podmienok, tak nás bude zaujímať, kto podmienky neustrážil,” povedala. Dodala, že zmluva má utajený režim a tiež jej podmienky nepozná. Mrzí ju, že sa z témy Sputnik V vytvára ďalšia polarizačná línia v spoločnosti.

 

Tiež povedala, že menovanie jednotlivých ministrov do novej vlády premiéra Eduarda Hegera riešila individuálne. Myslí si, že nominácia Matoviča na post ministra financií politickou nomináciou a stavebným kameňom koaličnej dohody.

 

Lengvarský má prezidentkinu dôveru

Domnieva sa, že jeho nevymenovanie by znamenalo zrútenie koaličnej dohody a pravdepodobne by pokračovala vládna kríza. Prízvukovala, že vládna koalícia má v parlamente ústavnú väčšinu. Pripomenula, že koaličná kríza okrem iného paralyzovala aj chod vlády či Národnej rady SR (NR SR).

Zuzana Čaputová akceptuje výber Milana Krajniaka (Sme rodina) na pozíciu ministra práce. „Z mojej reči po podaní jeho demisie bolo vidieť, že som pozitívne hodnotila jeho pôsobenie,” doplnila. Ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nom. OĽaNO) dôveruje. Uviedla, že je to odborník z lekárskeho prostredia.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka Čaputová je znepokojená v prípade Matovičovej cesty do Ruska

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona