Ďalší útok medveďa! Pohyboval sa v blízkosti obydlí. Šelma napadla 49-ročného muža, skončil v nemocnici

NETKY.SK • 25 Október 2023, 12:55 • 2 min
Ďalší útok medveďa! Pohyboval sa v blízkosti obydlí.  Šelma napadla 49-ročného muža, skončil v nemocnici

V Ružomberku opäť zaznamenali výskyt medveďa v blízkosti ľudských obydlí. V posledných dňoch to bolo na Malinom Brde, vo Vlkolínci, na kalvárii či na Satelitoch.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s aktuálnou situáciou radnica upozorňuje obyvateľov, aby zvýšili opatrnosť a správali sa zodpovedne. Stále platia preventívne opatrenia, ktoré prijalo mesto na zvýšenie bezpečnosti obyvateľov pri pohybe na cintoríne. "Opätovne upozorňujeme ľudí, aby obmedzili pohyb v oblastiach, kde bol zaevidovaný výskyt medveďa hnedého, a to najmä v skorých ranných a neskorých večerných hodinách," dodal hovorca mesta.

 

Ružomberský primátor Ľubomír Kubáň v pondelok popoludní na sociálnej sieti vyzval obyvateľov, aby kuchynský odpad z rodinných domov a popadané ovocie zo záhrad neumiestňovali voľne do prírody. "Na niektorých miestach, kde bol zaznamenaný medveď, sme zdokumentovali hromadiaci sa odpad," vysvetlil šéf radnice s tým, že pokiaľ je nevhodne uložený, môže predstavovať lákadlo pre medveďa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: mesto Ružomberok, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies