Sobotná prechádzka mestom Trenčín so sprievodcom bude o textilných továrňach

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Sobotná prechádzka mestom Trenčín so sprievodcom bude o textilných továrňach

Trenčín - Májová sobotná prechádzka mestom Trenčín so sprievodcom bude venovaná významným textilným továrňam, ktoré sa v minulosti nachádzali v meste. Prechádzka mestom sa začne o 16.00 h na Sládkovičovej ulici pri Mestskej veži, v ktorej dočasne sídli Kultúrno-informačné centrum Trenčín. Odevnú továreň tu založil aj Ján Nehera, jeden z najúspešnejších podnikateľov medzivojnového Československa.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová. "Začiatkom 20. storočia sa v Trenčíne rozvíjal priemysel a vznikali viaceré továrne. Jednou z nich bola Tiberghien Fils na spracovanie vlny a výrobu tkanín, neskoršia Merina, ktorá začala svoju činnosť už v roku 1907. Neskôr tu založil odevnú továreň aj Ján Nehera, jeden z najúspešnejších podnikateľov medzivojnového Československa," uviedla hovorkyňa. Účastníci prechádzky sa podľa nej dozvedia, kde sa pôvodne mala nachádzať továreň Nehera, aké výhody poskytlo mesto majiteľom firmy Tiberghien Fils alebo čo sa stalo počas štrajku v roku 1924. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies