Tenis-Australian: Nadal po prehre v 2. kole: "Je to pre mňa ťažký deň"

NETKY.SK • 18 Január 2023, 09:09 • 2 min
Tenis-Australian: Nadal po prehre v 2. kole: "Je to pre mňa ťažký deň"

MELBOURNE - Španielsky tenista Rafael Nadal neobháji titul v mužskej dvojhre na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej jednotky prehral v 2. kole s Američanom Mackenziem McDonaldom 4:6, 4:6, 5:7. Zápas dohrával so zranenou nohou.

slovakia

left justify in out

Nadalovi vôbec nevyšiel úvod zápasu, rýchlo prehrával 1:4 a McDonald pretavil dvojitý brejk v zisk prvého setu. Za stavu 3:4 v druhom dejstve Španiel pocítil pri jednej z dlhých výmen prudkú bolesť v nohe a po skončení ôsmeho gemu zamieril do šatne na lekárske ošetrwnie. Po návrate na dvorec zápas dohral so sebazaprením, no nedokázal zabrániť skorej rozlúčke s turnajom. "Je to pre mňa ťažký deň, prežívam krušné chvíle. Klamal by som, ak by som povedal, že nie som mentálne zničený. Musím počkať na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Ťažko teraz povedať, či ide o svalové zranenie alebo poškodenie chrupavky v kolene," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý v Melbourne stratil šancu na rekordný 23. grandslamový titul.

 

 

 

 

McDonald po zisku cenného skalpu neskrýval spokojnosť. "Začal som dobre, všetko mi vychádzalo. Skvele som podával i returnoval. V treťom sete som.sa však začal trochu trápiť. Rafa hral nevyspytateľný tenis, je to veľký šampión. Bolo ťažké hrať proti nemu, aj keď bol zranený. Môj plán bol jasný, chcel som hrať razantne a páliť zo všetkých pozícii," uviedol Američan v pozápasovom rozhovore. Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil s prehľadom do 3. kola. Vlaňajší štvrťfinalista zvíťazil v pozícii nasadenej pätnástky nad Argentínčanom Tomasom Martinom Etcheverrym 6:3, 6:2, 6:2. Ďalej ide aj šestnásty nasadený Američan Frances Tiafoe po triumfe 6:4, 6:4, 6:1 nad číňanom Šang Ťün-čchengom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona