Vladimír Lengvarský: Cítim premiérovu podporu, s ministrom financií mám korektný vzťah

NETKY.SK • 27 December 2021, 14:27 • 2 min
Vladimír Lengvarský: Cítim premiérovu podporu, s ministrom financií mám korektný vzťah

BRATISLAVA - Minister Lengvarský opísal, aký má vzťah s Igorom Matovičom. Priznal, že nie je fanúšikom mediálnych vyjadrení na niektoré osoby. Uprednostňuje diskusiu medzi štyrmi očami.

slovakia

left justify in out

Lengvarský vyjadril, že cíti jednoznačnú podporu zo strany premiéra Eduarda Hegera. Na adresu ministra financií Igora Matoviča v bilančnom rozhovore pre TASR povedal, že hoci môže mať iný názor, ich vzťah v poslednom období považuje za korektný.

 

imgimg

 

„Pre niektoré politické rozhodnutia nie je populárny ani on, ani ja. Nezvýrazňoval by som, že ide o naše vzťahy. Tie sú štandardné. V poslednej dobe veľmi často rokujeme. Stanoviská, ktoré si snažíme vysvetliť, sa aktuálne týkajú odmeňovania zdravotníckych pracovníkov," poznamenal na margo vzťahov so šéfom rezortu financií.

 

Lengvarský uprednostňuje diskusiu "medzi štyrmi očami", prípadne na širšom fóre a následnú jednohlasnú komunikáciu. Pozitívne vníma, že sa schválil zákon o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti, či zákon, ktorý uľahčí vstup moderných inovatívnych liekov na slovenský trh.

 

img

 

Tvrdí, že dobre vychádza aj s koaličnými partnermi. Spolupracuje aj so svojím predchodcom a súčasným poslancom Národnej rady a členom parlamentného zdravotníckeho výboru Marekom Krajčím. Ten podľa ministra prejavil veľkú snahu napríklad pri presadzovaní zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti.

 

Taktiež vníma výhrady ministra hospodárstva a vicepremiéra Richarda Sulíka k zloženiu konzília odborníkov. Minister zdravotníctva má už pripravený štatút, ktorý umožní tento poradný orgán rozšíriť o sociológov, psychológov či napríklad o ekonómov.

 

img

 

Lengvarský neľutuje rozhodnutie, že prijal ministerskú stoličku. „Dostal som nejakú úlohu. Vzal som to po vojensky – keď to treba spraviť, spravím to. Teraz nie je dôvod ani čas otáčať sa dozadu a niečo ľutovať," dodal s tým, že to nie je jednoduché.

 

Pandémia sa podľa neho riadila sčasti aj odborne, ale aj politicky. Pri prijímaní opatrení sa podľa jeho slov zvažovalo, či sa opatrenia budú dať vykonať, a zároveň kontrolovať. Pravidlá COVID automatu sa síce menili, ale podľa ministra boli predikovateľné.

 

img

 

Vníma však problém komunikácie. Komunikovať sa podľa ministra malo to, čo je definitívne schválené. „Niekoľkokrát som apeloval – nehovorme veci predtým, ako budú definitívne. Z toho vzniká dojem, že sa niečo nedeje dobre. Je to chyba strategickej komunikácie."

 

Prečítajte si: Ministerstvo chce zmeniť odmeňovanie policajtov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies