Ďalší samovražedný atentát v Afganistane si vyžiadal najmenej štyri obete

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:56 • 2 min
Ďalší samovražedný atentát v Afganistane si vyžiadal najmenej štyri obete

KÁBUL - Najmenej štyri obete na životoch a 13 zranených si dnes v afganskej metropole Kábul vyžiadal samovražedný atentát, ktorého terčom bolo vozidlo prevážajúce príslušníkov bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, útok spáchal atentátnik na motorke. K zodpovednosti zaň sa bezprostredne nikto neprihlásil.

 

Podľa nemenovaného bezpečnostného zdroja sa páchateľ odpálil pri mikrobuse, ktorý prevážal zamestnancov agentúry, ktorá poskytuje ochranu vysokopostaveným vládnym činiteľom.

 

AP pripomenula, že za tento rok ide už o druhú útok na túto agentúru. Prvý sa odohral v apríli, keď pri samovražednom atentáte a následnej streľbe zahynulo 64 zamestnancov agentúry. Útok, ku ktorému sa vtedy prihlásilo fundamentalistické hnutie Taliban, sa odohral v hlavnom sídle bezpečnostnej agentúry v Kábule.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies