Ďalší pokus otvoriť schôdzu k nelegálnej migrácii bude o hodinu

NETKY.SK • 20 September 2023, 09:30 • 2 min
Ďalší pokus otvoriť schôdzu k nelegálnej migrácii bude o hodinu

Mimoriadne rokovanie inicioval Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani v stredu ráno zatiaľ nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k problematike zavedenia kontrol na slovensko-maďarskej hranici. V rokovacej sále svoju prítomnosť prezentovalo len 57 poslancov, parlament preto nebol uznášaniaschopný. Podpredseda NR SR Peter Pčolinský (Sme rodina) odložil začiatok schôdze o hodinu, na 10.05 h.

Mimoriadne rokovanie inicioval Smer-SD. Žiada, aby vláda nariadila dočasné obnovenie kontroly hraníc SR s Maďarskom v rozsahu a spôsobom zabraňujúcim prechodu nelegálnych migrantov cez túto vnútornú hranicu.

Zvolávať ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k nelegálnej migrácii už nemá význam. Skonštatoval to šéf Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa ani na ďalší pokus nepodarilo poslancom otvoriť schôdzu k problematike nelegálnej migrácie. Schôdzu inicioval Smer-SD. Situáciu považuje za vážny bezpečnostný problém SR, o ktorom parlament odmieta rokovať.

Každý nelegálny migrant na Slovensku musí byť podľa Fica zadržaný a administratívne vyhostený. Podľa Fica migrantov Slovensko víta a dáva im potvrdenie. "Problém nelegálnej migrácie sa nedá vyriešiť inak ako silou, nejde to tak," povedal Fico. Smer-SD presadzuje obnovenie kontrol na hraničných priechodoch s Maďarskom. Takmer všetci nelegálni migranti podľa Fica chodia na naše územie cez hraničné priechody. Policajti musia podľa neho odoprieť aj silou vstup nelegálnym migrantom na územie Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TS SMER SD, Foto: wikipedia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies