Talianska polícia zhabala tisícky kradnutých archeologických artefaktov

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 10:25 • 2 min
Talianska polícia zhabala tisícky kradnutých archeologických artefaktov

RÍM - Talianska polícia zhabala počas razie tisícky historických artefaktov. Rozbila sieť miestnych i medzinárodných obchodníkov, ktorí mali operatívnu základňu v juhotalianskom meste Bari.

slovakia

left justify in out

Tisícky archeologických artefaktov zaistila talianska polícia počas razie, pri ktorej rozbila sieť zlodejov a obchodníkov so starovekými artefaktmi, informovali v stredu tamojšie policajné zdroje. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

 

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu vydala polícia dovedna 21 zatykačov. Sieť zahŕňala miestnych i medzinárodných obchodníkov, ktorí mali operatívnu základňu v juhotalianskom meste Bari. Odnože siete boli aktívne aj v neďalekých talianskych regiónoch Puglia, Campania a Lazio. Talianski karabinieri vo vyhlásení spresnili, že pri zásahoch zhabali tisícky artefaktov vrátane starovekých zlatých, strieborných a bronzových mincí, ako aj keramiku pochádzajúcu z nelegálnych výkopov.

 

Talianska agentúra ANSA uviedla, že zaistených bolo aj približne 3600 artefaktov s pôvodom datovaným od šiesteho do prvého storočia pred n.l. Každý predmet má pritom hodnotu od 10.000 60.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona