Ďalší nakazení v USA: Pacient nakazil zdravotníkov koronavírusom Mers!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 06:38 • 2 min
Ďalší nakazení v USA: Pacient nakazil zdravotníkov koronavírusom Mers!

WASHINGTON - Dvojica zdravotníckych pracovníkov nemocnice v meste Orlando v americkom štáte Florida, ktorí prišli do kontaktu s druhým pacientom s Blízkovýchodným respiračným syndrómom (MERS) v USA, začala vykazovať príznaky podobné chrípke, pričom jedného hospitalizovali. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vedenie nemocnice potvrdilo, že obaja pracovníci boli vystavení priamemu kontaktu s pacientom na oddelení pohotovosti ešte predtým, ako bolo jasné, že je infikovaný koronavírusom MERS, ktorý objavili na Blízkom východe v roku 2012 a často býva smrteľný. Druhého pracovníka umiestnili v domácej karantény a pozorujú vývoj jeho infekcie.
      

Vedci zatiaľ stále pátrajú po predpokladanom živočíšnom zdroji koronavírusu MERS. Je príbuzný vírusu SARS, ktorý od svojho prvého objavenia sa v Číne v roku 2002 zabil po celom svete približne 800 ľudí. MERS môže spôsobiť kašeľ, horúčku a ťažký zápal pľúc. Podľa predpokladov odborníkov by ho mohli prenášať netopiere.
      

O prípade bol informovaný aj americký prezident Barack Obama, potvrdil hovorca Bieleho Domu Jay Carney. "Prezident dostal od svojich poradcov informácie o vývoji situácie. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb berie situáciu veľmi vážne a úzko spolupracuje s miestnymi zdravotníckymi úradmi," dodal Carney.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies