DAC začal s prípravou, Németh: Vieme, kde nás tlačí topánka

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:24 • 2 min
DAC začal s prípravou, Németh: Vieme, kde nás tlačí topánka

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti DAC Dunajská Streda v pondelok odštartovali prípravu na novú sezónu Fortuna ligy 2016/2017. Na Žitnom ostrove bolo rušno aj počas voľných dní, keďže aktuálne prebieha rekonštrukcia štadióna. Navyše hráči absolvujú prípravu na pôde novej akadémie klubu.

slovakia

left justify in out

Siedme mužstvo uplynulej sezóny povedie od leta Krisztián Németh, ktorý prebral miesto po Chorvátovi Tomislavovi Maričovi. "Pôsobil som v klube v posledných rokoch ako športový riaditeľ, mám prehľad o situácií, poznám silné i slabé stránky klubu a mužstva. Chcem reštartovať mužstvo, ktoré podávalo dobré výkony, ale malo aj výkyvy. Vieme, kde nás tlačí topánka," povedal na úvod nový tréner DAC, ktorý zároveň predstavil aj realizačný tím: "Vybral som tých, ktorým som veril a s ktorými som spolupracoval v klube. Balázs Borbély bude prvým asistentom, Branislav Fodrek druhým asistentom a zároveň aj trénerom B-mužstva, ktoré chceme zblížiť s A-tímom. Kondičným trénerom bude Csaba Gábriš, ktorý bol učiteľom na FTVŠ. Športovým riaditeľom bude Jan van Daele, ktorý pôsobil v klube za posledné roky." Trénerom brankárov zostáva Martin Matlák a rehabilitačným koučom Otto Szabó.

 

Žlto-modrí začínajú v domácich podmienkach, po dvoch týždňoch sa presúvajú na sústredenie do Belej, kde odohrajú dva prípravné zápasy. Počas celej prípravy ich čaká dokopy šesť duelov, na prvý nastúpia proti izraelskému mužstvu Maccabi Tel Aviv. Zatiaľ istým hráčskym príchodom sa javí Maďar Gergő Kocsis, ktorý prichádza z Puskásovej Akadémie, ostatní hráči sú na skúške. Medzi nimi aj brankár Pavol Bajza, ktorý naposledy pôsobil v Borčiciach, alebo Belgičan Jonathan Kindermans z RKC Waalwijk. "Dva týžne budeme v domácich podmienkach, chceme stabilizovať káder a potom 25. júla odchádzame do Žiliny na sústredenie. Chceme mať väčšiu konkurenciu v kádri, na konci súťaže sme už mali problémy na niektorých postoch, keď sa zranili hráči. Chceme do každej formácie priniesť kvalitného hráča. Zdravá konkurencia je základom posunu," dodal Németh.

 

Kapitán mužstva Ľubomír Michalík sa už tešil na prvý tréning. So spoluhráčmi sa chcú v novej sezóne popasovať o čo najlepší výsledok. "Tri týždne boli krátke, ale pre futbalistu dlhé, lebo sme zvyknutí trénovať. Tímová robota je úplne iná, ako keď trénujete individuálne. Všetci hráči sa už tešili na začiatok. Veľa času na prípravu nebude, za niekoľko týždňov už hráme prvý majstrovský zápas. Urobíme všetko preto, aby sme začali sezónu dobre."

 

DAC Dunajská Streda - hráči na začiatku prípravy:

Brankári: Tujvel, Slávik, Milošovič, Bajza

Hráči v poli: Pavúk, Rolinc, Ljubičič, Michalík, Pačinda, Kollár, Horváth, Sabler, Kwin, P. Nagy, Pape Sarr, Sandal, Simon Pambou, Štepanovský, Živkovič, Csóka, Kondrlík, Kocsis, Zs. Németh, Kindermans

Pre chorobu, zranenie a dovolenku chýbali: Straka, Szarka, Huk, Ľupták, Mészáros, Egri, Brašeň, Černák, Pagáč, Polievka, Davis, Szépe.

 

Odchody: Stephens - ukončenie hosťovania

Príchody: Pavol Bajza, brankár - naposledy Borčice, Gergő Kocsis, obranca - Puskás Akadémia (Maď.), František Pavúk, obranca - Lokomotíva Košice, Jonathan Kindermans, stredopoliar - RKC Waalwijk (Hol.), Jakub Rolinc, útočník - Sigma Olomouc, Roman Sabler, útočník - Podbrezová - návrat z hosťovania, Zsolt Németh, obranca - Komárno - návrat z hosťovania, David Kondrlík, útočník - DAC B, Dominik Sandal, stredopoliar - DAC U19

 

Plán letnej prípravy DAC:

13. júna, pondelok, 10.00, Akadémia: štart prípravy

19. júna, nedeľa, 18.00, Laa an der Thaya (Rakúsko): Maccabi Tel Aviv (Izrael, 1. liga) - DAC

22. júna, streda, 17.30: OŠK Svätý Peter (5. liga) - DAC

25. júna, sobota, 14.00, Spytihněv: Zlín (Česko, 1. liga) - DAC

25. júna - 2. júla: sústredenie v Belej

28. júna, utorok, 17.00, Staškov: DAC - Karviná (Česko, 1. liga)

1. júla, piatok, 17.00, Bytča: DAC - Frýdek-Místek (Česko, 2. liga)

9. júla, sobota: Šopron (Maďarsko, 2. liga) - DAC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies