DAC pre korupciu s pokutou 10-tisíc eur a príde o šesť bodov

NETKY.SK • 20 Február 2014, 20:09 • 2 min
DAC pre korupciu s pokutou 10-tisíc eur a príde o šesť bodov

BRATISLAVA - FK DAC 1904 Dunajská Streda odpočítajú po skončení tejto sezóny šesť bodov.

slovakia

left justify in out

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) vo štvrtok dala corgoňligovému klubu FK DAC 11904 Dunajská Streda pokutu 10-tisíc eur v súvislosti s aférou ovplyvňovania výsledkov zápasov najvyššej domácej súťaže. So ziskom desiatich bodov aktuálne posledný tím corgoňligového poradia navyše príde o šesť bodov, ktoré mu odpočítajú po skončení aktuálneho ročníka 2013/2014. Informácie priniesol SFZ na svojom konte na Facebooku. 

 

Už koncom minulého roka DK SFZ potrestala hráčov a bývalých futbalistov, ktorí sú zapletení do kauzy ovplyvňovania výsledkov výnimočnými trestami. Obvinení Ivan Hodúr, Michal Dian, Marek Božoň, Tomáš Huber, Ivan Žiga a Marián Dirnbach dostali dištanc v podobe zákazu vykonávania pretekárskej činnosti na 14 až 25 rokov. Do kauzy bol zapletený aj Róbert Rák, ale ten je registrovaný na Rakúskom futbalovom zväze. 

 

Do škandálu s ovplyvňovaním výsledkov svojich stretnutí je namočený FK DAC. Až štvorica jeho hráčov Hodúr, Božoň, Dian a Čech Huber ovplyvnila bližšie nešpecifikované množstvo stretnutí. Spomenutí futbalisti vraj za prijatý úplatok vo výške od 2000 do 60-tisíc eur od trojice bývalých hráčov Žigu, Ráka a Dirnbacha ovplyvnili duely v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej súťaže. Klub zo Žitného ostrova následne suspendoval spomenuté kvarteto inkriminovaných hráčov. Disciplinárna komisia SFZ tejto štvorici predbežným opatrením zastavila pretekársku činnosť od 13. septembra 2013 a ďalšej dvojici Dirnbach, Žiga od 16. 9. 2013 "Disciplinárka" potom v decembri vyriekla ortieľ - Hodúr má zastavenú činnosť na 14 rokov, Dian, Božoň a Huber na 18 rokov, Žiga a Dirnbach na 25 rokov. Bývalý reprezentant SR Hodúr sa ako jediný dostavil na vypočúvanie pred DK SFZ a spolupracoval, zvyšní obvinení sa ospravedlnili z účasti na zasadnutí, preto Hodúr dostal najnižší trest. 

 

Prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar po prepuknutí kauzy na tlačovej besede 14. septembra konkretizoval, že na čele organizovanej skupiny bola osoba z Ázie. Tá prostredníctvom sprostredkovateľov zo Slovenska oslovovala hráčov na Slovensku i v Česku. Podľa slov T. Gašpara išlo dovedna o 19 stretnutí v ČR a SR vrátane tohtosezónnych duelov najvyšších súťaží. Vo všetkých prípadoch to bolo online tipovanie v ázijských stávkových kanceláriách. Pri policajnej akcii vykonali domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov a zadržali 49 000 eur v bankovkách rôznej hodnoty a predovšetkým techniku, ktorá slúžila na mobilnú komunikáciu. Činnosť bola dopredu plánovaná a koordinovaná s ďalšími stupňami tejto organizácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies